Hirmagazin.eu
Főoldal » Elképesztő hírek jöttek a börtönből, a Nyíregyházán gyilkoló román orvosról – és ez még semmi
Külföld

Elképesztő hírek jöttek a börtönből, a Nyíregyházán gyilkoló román orvosról – és ez még semmi

Egy román lap elképesztő részleteket írt arról a román orvosról, aki három éve Nyíregyházán ikergyermekeik szeme láttára lőtt fejbe egy orvos házaspárt. Romániában más ügyben töltötte börtönbüntetését, s azt mondja, azért szökött a hazájába a nyíregyházi gyilkosság után, mert a magyaroknak ellenérzéseik vannak a románokkal szemben, és a tettével kapcsolatban pedig kifejezetten ellenséges közhangulat alakult ki. A romániai börtönben egyébként állandó harcban állt mindenkivel, tucatnyinál több pert indított.

Az Ebihoreanul.ro nagyváradi portál csütörtökön közölt cikke szerint nehezen viselte a romániai börtönéveket az a nagyváradi származású román tüdőgyógyász orvos, akit szeptember elején adtak át a román hatóságok Magyarországnak, hogy ott a három éve elkövetett gyilkosságért és súlyos testi sértésért állítsák bíróság elé.

A sátoraljaújhelyi kórház korábbi tüdőgyógyász orvosának, D.S.-nek a 2016. augusztus 31-én szerelemféltésből elkövetett nyíregyházi gyilkosságért és súlyos testi sértésért kell felelnie a magyar bíróságok előtt, miután Romániában letöltötte a fegyvercsempészetért és tiltott fegyverviselésért kirótt három év és négy hónapos büntetését.

A férfit a nyíregyházi tragédia másnapján Kolozsváron tartóztatták le, és megtalálták nála a gyilkosságnál használt fegyvert. Akkor elismerte a nyíregyházi gyilkosságot, és azt vallotta, hogy azért szökött Romániába, mert Magyarország polgárai általában is ellenérzéseket táplálnak a románokkal szemben, és tettével kapcsolatban “kifejezetten ellenséges” közhangulat alakult ki.

Az Ebihoreanul.ro portál összeállítása szerint az orvos nem tudta elfogadni az elmúlt három évben a romániai börtönviszonyokat, állandó harcban állt a többi elítélttel, a börtönőrökkel, és általában a romániai büntetés-végrehajtási rendszerrel.

A három év során az orvos perek sorozatát indította a szatmárnémeti, nagyváradi és szamosújvári bíróságokon a börtönök ellen, amelyekben a büntetését töltötte. Ezekben az ellene hozott intézkedéseket vagy a fogva tartási körülményeket kifogásolta. A romániai bíróságok portálján 14 ilyen per szerepel, ezek többségében a bíróság elutasította a panaszt, néhány perben pedig még nem született ítélet. A portál azt is megemlíti, hogy az orvos testvére törvényszéki bíróként dolgozik.

Mint arról korábban beszámoltunk, a román tüdőgyógyász 2016. augusztus 31-én hatolt be az orvos pár házába, és nyitott tüzet a nyíregyházi házaspárra azok ikergyermekeinek szeme láttára. Mindkettejüket fejbe lőtte. A nő szörnyethalt, a férfi túlélte a támadást. S. Dan állítása szerint áldozata és közte szerelmi viszony volt, végül azonban, amikor komolyra fordult a kapcsolatuk, a nő visszalépett. Ez dühítette fel annyira, hogy rátört a nőre és családjára.  A túlélő apa szerint viszont nem igaz, hogy felesége és az orvos között bármi lett volna.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: RAS-Archívum

Hasonló hírek

Turisták százai rekedtek a Maldív- szigeteken a járvány miatt – “Ez csak addig hangzik jól, amíg van lehetőség hazamenni”

Mazsi

Felrobbantom a katedrálist! Kézigránáttal fenyegetőzött a muszlim

Mazsi

Felvették, ahogyan az orosz bombázó a földbe csapódik és lángra lobban – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------