Hirmagazin.eu
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Elképesztő! Ha nem látnám, el sem hinném! Döntött a bíróság, tartásdíjat kell fizetnie egy nyolc éve kómában fekvő magyar nőnek..

Tartásdíj fizetésére kötelezte a bíróság azt a nőt, aki nyolc éve éber kómában él – derül ki a Blikk cikkéből.

Varga Katalin két gyermekével élt, amikor nyolc évvel ezelőtt egy jóindulatú agydaganatot eltávolító műtét után egy kórházi baktérium megtámadta a szervezetét. Azóta éber kómában van, beszélni nem tud, szinte mozdulatlanul fekszik naphosszat, igaz, megért mindent. Édesanyja, Kistaj Éva a nap 24 órájában mellette van, ápolja, és bár van egy speciális mikrosebészeti kezelés, amely segíthetne, erre csak akkor lenne pénzük, ha a kórház, amelyet bepereltek, fizetne nekik.

Ám egyelőre szó sincs erről, sőt, a bíróság ellenük ítélt egy másik ügyben. Varga Katalin volt férje ugyanis, aki a két gyereket neveli, gyerektartásért beperelte a kómában fekvő, magatehetetlen nőt. A Somogy megyei férfi emellett az édesanyjával szemben is végrehajtást kezdeményezett rokontartás címén, így a kómában fekvő nő és a nagyanya összesen több mint 400 ezer forinttal tartozik.

Gyerektartást az a szülő kérhet a másiktól, aki a gyermeket neveli, gondozza. A másik félnek a gyermektartási kötelezettsége minden más kötelezettséget megelőz. Más követeléssel, tartozással ezt nem is lehet veszélyeztetni. Szürreálisan hangzik, de ebben az esetben az éber kómában fekvő nő a saját jólétének a rovására is köteles fizetni

– magyarázta a lapnak Tran Dániel ügyvéd.

Az anya és a nagyanya egyébként azóta nem látta a gyerekeket, hogy Varga Katalin kómában van.

index, blikk nyomán

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Halálos baleset a XIII. kerületben

info

Mu­tat­juk, mi­lyen a ma­gyar ku­tya­vi­a­da­lok tit­kos vi­lága, ahol a tízmilliók úgy cserének gazdát, mintha fillérek lennének..

Géza

Mentőautó személygépkocsival ütközött a fővárosban

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------