Hirmagazin.eu
Főoldal » Elképesztő felajánlással veszi fel a küzdelmet a koronavírussal Galambos Lajos: saját vendégházát ajánlotta fel egészségügyi és rendvédelmi dolgozóknak
Életmód hírek

Elképesztő felajánlással veszi fel a küzdelmet a koronavírussal Galambos Lajos: saját vendégházát ajánlotta fel egészségügyi és rendvédelmi dolgozóknak

Galambos Lajos (59) nemes elhatározásra jutott: nyílt levélben ajánlotta fel 18 szobás mocsai vendégházát a koronavírus-járvány elhárítására kirendelt egészségügyi és rendvédelmi dolgozók elhelyezésére.

Ő így szeretne hozzájárulni a koronavírus elleni küzdelemhez.

– Ahogy arról értesültem, hogy Komárom-Esztergom megyében már 13 fertőzéses esetet regisztráltak, és eszembe jutott, hogy Magyarországon a pandémia még nem tetőzött, azonnal megfogalmazódott bennem, hogy ezt a nemrégiben korszerűsített ingatlant az operatív törzs rendelkezésére bocsátom. Az autópálya közelében, Komárom és Tata között található és jól megközelíthető. Mind a 18 szobájához tartozik fürdőszoba – magyarázta a számos társadalmi és több állami kitüntetéssel is rendelkező zeneművész, producer, akit gyakran Magyarország daloló trombitásaként is említenek. Példát szeretne mutatni.

A nemrég felújított épület Lajcsi boldogasszonypusztai birtokán állA nemrég felújított épület Lajcsi boldogasszonypusztai birtokán áll

A mocsai vendégház mind a 18, kényelmes szobájához saját fürdőszoba tartozikA mocsai vendégház mind a 18, kényelmes szobájához saját fürdőszoba tartozik

– E lépésemmel fel szeretném hívni a figyelmét mindenkinek, hogy – az egyéni érdekeit félretéve – segítsen a bajban – fogalmaz Lajcsi, aki nyílt levelét Orbán Viktor (56) miniszterelnöknek és Pintér Sándor (71) belügyminiszternek címezte. – Mindazokból a javakból, amelyeket előadóművészi munkásságommal és gazdasági tevékenységeimmel elértem – a családommal és a gyermekeimmel egyetértésben – segíteni kívánom az arra rászorultakat – teszi hozzá a mulatóssztár, aki írásában a neveltetésére is kitér. – Soroksári sváb családba születtem, és hozzátartozóim nagy részét 1946-ban Németországba deportálták. Családunk szétszakadt. Szüleim, nagyszüleim sokat nélkülöztek, így az összetartozást és a bajban való segítséget megtapasztaltam, amióta csak az eszemet tudom.

Lajcsi hangsúlyozza, nem karitatív tevékenységeivel akar büszkélkedni, számára fontos a társadalmi szerepvállalás.

– A 90-es évek második felében elsőként szerveztem a Hősök terén ingyenes ételosztást a rászorulóknak, ehhez az alapanyagokat magam biztosítottam. Az ételek kiosztását gulyáságyúk felhasználásával a honvédség Aszódi Hátország Védelmi Alakulata végezte. Összesen 4000 adagot sikerült a rászorulóknak szétosztani – emlékeztet Lajcsi, aki közvetve 5 millió forintot adományozott a köztévé Aranyág című jótékonysági műsorában is, amikor egy vállalkozó ennyit adott azért a harmonikáért, amelyet egykor a szüleitől kapott.

Árverésen vásárolta a kúriát

A felajánlott vendégház a 130 hektáros, kőfallal övezett Galambos-kúria területén található a Kisalföld keleti részén, a Tatától 12 kilométerre lévő Mocsa-Boldogasszonypuszta 200 hektáros ősparkja mellett. A tavas birtokot a 80-as évek közepén Kádár János (†77) pártállami főtitkár tiszteletére újították fel, Lajcsi árverésen vásárolta 1992-ben, és azóta folyamatosan fejlesztette. Mai becsértéke több milliárd forint lehet.

Hasonló hírek

Ne Valentin-napon szeress! Évente 365 napod van rá…!

Mazsi

Lezavarta a buszról a sofőr az idős nénit egy virágcsokor miatt

Edit

Ők nyerték a Junior Prima Díjakat

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------