Image default
Belföldi hírek

Elképesztő! Ez a plakát jelent meg Orbán Viktor házánál! Oszd meg!

Megérkezett Magyarországra Guy de Verhofstadt volt belga miniszterelnök óriásplakátja, amely Orbán Viktort ábrázolja a következő felirattal: „Kezdetben csak a pénzünkre utazott, most Európa egysége a tét”.

A plakátot a volt belga miniszterelnök, az európai liberális párt vezetője, Guy Verhofstadt (65) készíttette válaszul arra, hogy a kormányzati propaganda Judith Sargentini (44) és Soros György (88) után az ő személyéről kezdett lejárató kampányvideókat készíteni. A válasz szerinte Orbánék eszközeivel készült: egy hatalmas óriásplakátot alkotott, amely a magyar miniszterelnököt ábrázolja egy nagy köteg pénz mellett, a következő angol felirattal: „Először elteszi a pénzünket, majd le akarja rombolni Európát” – utalva arra, hogy Orbánék illiberális államának jól jön az unió pénze, de a közös értékeket nem tartja tiszteletben. A mobil óriásplakát másik oldalán magyarul hirdeti: „Kezdetben csak a pénzünkre utazott. Most Európa egysége a tét!”

Körbejár a kamion

A furgon a konzervatív Európai Néppárt kétnapos ülésekor debütált, akkor bejárta Brüsszelt, s a Momentum közbenjárásával most hozzánk is elérkezett.

Hol máshol debütált volna, mint Felcsúton, a Pancho Aréna mellett, és onnan indul majd országjáró körútjára. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke is ott volt, és sajtótájékoztatót tartott. Az óriásplakát pénteken a Momentum CEU melletti tüntetésén vonul fel.

Természetesen az akciót a magyar kormány sem hagyhatta szó nélkül: Kovács Zoltán (49) kormányszóvivő szerint amiatt támadják Orbánt, mert nem akar migránsokat befogadni az országba. Hídvéghy Balázs (47) Fidesz-szóvivő szerint pedig a volt belga miniszterelnök a kereszténység egyik legnagyobb ellensége.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Mi szeretjük a saját hazánkat, és nem fogjuk átadni azt másoknak

Géza

Érvényesülnek hazánk szempontjai migrációs ügyben

Edit

Az ENSZ humanitárius csúcstalálkozót előkészítő regionális konzultáció Budapesten

info