Hirmagazin.eu
Főoldal » Elképesztő dologgal várják a katasztrófaturistákat Csernobilba
Tudástár - minden érdekesség

Elképesztő dologgal várják a katasztrófaturistákat Csernobilba

Egészen új dologgal rukkoltak elő a kihalt csernobili terület kutatói. Jó ötletnek tartották, hogy az elhagyott zónában termő gabonából és a környék vizéből készítsenek szeszes italt. A neve pedig nagy meglepetésünkre Atomik.

A Portsmouth-i Egyetem kutatói valami egészen különleges ötlettel álltak elő Csernobilban – adta hírül a Sky News. Megalkották az Atomik nevű vodkát, amely az atomkatasztrófa sújtotta területen termett gabonából és a térség vizéből lett készítve. 

Az egyetem szakemberei korábban évekig vizsgálták, hogy miként javul a katasztrófa helyszíne, most pedig azt remélik, hogy a különleges alkoholos nedű eladásából befolyó összegből a helyi ukrán közösségeket segíthetik.

A csernobili alapanyagokból készült vodka egyik vodkánál sem radioaktívabb, ugyanis a desztilláció során a selejtbe kerül a szennyeződés – fejtett ki a kutatásban részt vevő Jim Smith. A tervek szerint legalább 500 üveggel gyártanak idén a különleges italból, amelyet a Csernobilba látogató turistáknak árusítanak majd.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Elképesztő dolgot rejt egy elhagyott kazahsztáni hangár

Mazsi

A törésvonal népe: az ujgurok

Géza

Egy nő gyémántot talált Arkansas állam gyémántbányájában 

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!