Image default
Tudástár - minden érdekesség

Elképesztő dologgal várják a katasztrófaturistákat Csernobilba

Egészen új dologgal rukkoltak elő a kihalt csernobili terület kutatói. Jó ötletnek tartották, hogy az elhagyott zónában termő gabonából és a környék vizéből készítsenek szeszes italt. A neve pedig nagy meglepetésünkre Atomik.

A Portsmouth-i Egyetem kutatói valami egészen különleges ötlettel álltak elő Csernobilban – adta hírül a Sky News. Megalkották az Atomik nevű vodkát, amely az atomkatasztrófa sújtotta területen termett gabonából és a térség vizéből lett készítve. 

Az egyetem szakemberei korábban évekig vizsgálták, hogy miként javul a katasztrófa helyszíne, most pedig azt remélik, hogy a különleges alkoholos nedű eladásából befolyó összegből a helyi ukrán közösségeket segíthetik.

A csernobili alapanyagokból készült vodka egyik vodkánál sem radioaktívabb, ugyanis a desztilláció során a selejtbe kerül a szennyeződés – fejtett ki a kutatásban részt vevő Jim Smith. A tervek szerint legalább 500 üveggel gyártanak idén a különleges italból, amelyet a Csernobilba látogató turistáknak árusítanak majd.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Sokkot kaptak a tudósok: idegen űrhajó tűnt fel az Antarktiszon

Mazsi

Ha ezt az értesítést küldi a Facebook, akkor Ön valószínűleg elég nagy bajban van

info

Ha ez így megy tovább, Velence elsüllyed: vészesen emelkedik a tengerszint

Mazsi