Hirmagazin.eu
Főoldal » Elképesztő dolog derült ki Zámbó Jimmyről – VIDEÓ
Bulvár

Elképesztő dolog derült ki Zámbó Jimmyről – VIDEÓ

Zámbó Jimmy hi­he­tet­len hang­ter­je­del­mé­ről sokan, sok min­dent mond­tak annak ide­jén, de maga a Ki­rály csak rit­kán vá­la­szolt a négy ok­táv­ját fir­tató kér­dé­sekre. Élete egyik utolsó in­ter­jú­já­ban azon­ban el­árulta meg­lepő tit­kát…

Talán sosem botlunk bele abba a 2000-ben, Szilágyi János által készített interjúba, ha Zámbó Krisztián nem osztja meg saját közösségi oldalán. De megtette, és így végre választ kaphatunk a kérdésre, minek köszönhette Jimmy, hogy képes volt négy teljes oktávot átívelni hangjával.

Elképesztő dolog derült ki Zámbó Jimmyről - VIDEÓ
Elárulta hangterjedelmének titkát (Fotó: RTL Klub)

Arra, amit mondott, nem igazán számítottunk.

“A sajtó sosem volt a barátom, különösen azután nem, hogy kiderült ez a négy oktáv dolog.”

Olyanok írogattak cikkeket arról, hogy nyomokban sincs meg a négy, akik még életükben nem hallottak egy dalt sem tőlem.

“Egy átlagembernek egy vagy maximum másfél oktávja van egyébként” – mondta Zámbó Jimmy, aki ezután elképesztő vallomással folytatta.

Én úgy szoktam fogalmazni, hogy születési rendellenességnek köszönhetem a hangterjedelmemet. Ezt egyébként nekem egy orvos barátom mondta, aki szerint másképpen vannak a hangszálaim, mint másoknak

– ismerte el a legendás énekes, nem sokkal tragikus halála előtt.

Szavai után úgy gondoltuk, utánajárunk, van-e orvosilag igazolt alapja állításának, és felkerestük az ország legismertebb foniáterét (fül-orr gégészeten alapuló, hangképzéssel foglalkozó szakember – szerk.), dr. Balázs Boglárkát, aki egészen közelről is látta Jimmy hangszálait.

Nem volt egyedül a négy oktávval

“Azt kell mondjam, hogy nem kell ördögi képességeket tulajdonítani azoknak az énekeseknek, akik abban a szerencsében részesültek, hogy képesek négy oktávot kiénekelni. Tény, hogy nincsenek sokan, de Jimmyn túl két nevet is tudok említeni itthonról is. Az egyik, Szegedi Molnár Géza, a másik pedig Vásáry André. De térjünk vissza Jimmyhez, aki egyszer eljött hozzám, mert meg volt fázva, és segítséget kért.”

Benéztem a torkába, és majdnem átlagos, bariton jellegű hangszalagokkal találkoztam. Az igaz, hogy az átlagnál jóval rugalmasabbak voltak, és jobb volt a nyálkahártya-borításuk is, de ezt azért nem nevezném rendellenességnek.

“Jimmynek szerencsére és ügyességre volt szüksége ahhoz, hogy kiénekelje a négy oktávot, és az tagadhatatlan, hogy stabilan tudta is” – mondta a Ripost-nak a szakember.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

13 celeb meghökkentő átalakulása (Videó)

info

Magánéleti kudarcairól vallott a népszerű tévés

Mazsi

Kasza Tibor és Sebestyén Balázs cégei is vallottak bevételükről!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------