Image default
Tudástár - minden érdekesség

Elképesztő állítás: magukkal vitték Leonardo da Vincit az ufók?

Le­het­sé­ges, hogy nem is a zse­ni­a­li­tása miatt volt olyan okos Le­o­nardo da Vinci? Azt ál­lít­ják, hogy ide­ge­nek mu­tat­tak meg neki szinte min­dent…

Leonardo da Vincinek olyan találmányai voltak, amelyek jócskán meghaladták korát. Nem is lehet felfogni, hogyan épített repülésre alkalmas szerkezetet, hogyan alkotta meg a tankok elődjét, de az emberi test felépítéséről is olyan tudása volt, mint akkoriban senkinek – írja a Bild. Így nem csoda, ha az ufóhívők körében megvetette a lábát az a felvetés:

lehetséges, hogy da Vincit földönkívüliek segítették?

Az ufóhívők szerint korántsem elvetendő az ötlet. Az egyik bizonyíték szerintük az, hogy több reneszánsz képen is szerepelnek földönkívüli csészealjak.

Elképesztő állítás: magukkal vitték Leonardo da Vincit az ufók?
Ufó a reneszánsz festményen? Fotó: youtube.com

A másik elgondolkodtató tény pedig az, hogy a korabeli források arról számolnak be, hogy a festő-tudós eltűnt két évre mindenki szeme elől.

A feljegyzések szerint 1478-ban megkerült, és azután kezdett el utópisztikus dolgokat rajzolni, sőt még a művészeti irányzata is megváltozott.

Da Vinci életrajzából ugyan nem derül ki, hogy találkozott volna idegenekkel, de szintén érdekességként merül fel, hogy nem is volt orvos, mégis elképesztő tudása volt az emberi anatómiáról.

Vajon tényleg elképzelhető, hogy két évig egy űrhajóban volt a tudós? Vagy ez is csak egy olyan légből kapott híresztelés, mint az, hogy Leonardo da Vinci homoszexuális volt? Valószínűleg ezek a dolgok már sosem fognak kiderülni…

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Anyatejjel táplálás, szoptatás világnapja

info

A koraszülöttek világnapja

info

Mikroszkópos vizsgálatnak vetik alá a Las Vegas-i merénylő agyát

Géza