Hirmagazin.eu
Külföld

Elképesztő! A polgárok korlátlan megfigyelését vezetheti be az EU és Franciaország!

Arra kérik a Szilícium-völgy óriás technológiai cégeit, hárítsanak el minden blokkolást és tegyék lehetővé a nyomkövetést a járvány elleni védekezés jegyében…

PROBLEM – REACTION – SOLUTION

A franciák egy kontaktok lekövetésére szolgáló alkalmazást is kifejlesztettek, amit május 11-én mutatnak majd be, amikor az országban elkezdik feloldani a tilalmakat.

Az EU progresszív politikusait egyáltalán nem zavarja ez, még akkor sem, ha már maga a gondolat is aggályos a személyiségi jogok viszonylatában.

Franciaország és az Európai Unió az emberek nyomon követésének központosított megközelítését támogatja, amelyben az adatokat kormányzati szervereken tárolják és az állami egészségügyi szolgálatok ellenőrzik.

Ez azt jelenti, hogy akinek hozzáférése van az adatokhoz, az pontosan lekövetheti, hogy ki mikor hol járt, mit csinált kivel találkozott, sőt ezeket az adatokat gyakorlatilag örök időkig is őrizhetik.

Az Apple operációs rendszere jelenleg ezt a fajta követést nem teszi lehetővé, a Bluetooth funkciója megakadályozza az állandó háttérkövetést, ha az adatokat az eszközön kívülre akarják küldeni.

Franciaország állítása szerint a magánélet ilyen fokú védelme megakadályozza, hogy a kormány a kapcsolatfelvételi alkalmazást lefejlessze.

“Arra kérjük az Apple-t, hogy szüntesse meg a technikai akadályt, hogy lehetővé tegyünk egy szuverén európai egészségügyi megoldás megalkotását, amely összekapcsolhaatná az egészségügyi rendszereket” – mondta a francia digitális miniszter, Cédric O. a Bloomberg News-nak.

Kötelezővé egyelőre nem merik tenni az alkalmazást, azzal próbálják elfogadhatóbbá tenni az egyébként legfeljebb diktatúrákban elfogadott ötletet, hogy “önkéntessé” tennék az applikáció letöltését, és bevallásuk szerint a járványhelyzet vége után le kell állítani a használatát.

Egy közel 300 adatvédelmi szakértőből álló csoport arra figyelmeztet, hogy ez az egész elhozhatja egy személyes megfigyeléseken és lekövetéseken alapuló kémállam létrejöttét.

“Aggódunk amiatt, hogy a válság egyes megoldásai olyan rendszereket eredményezhetnek, amelyek lehetővé teszik a társadalom példátlan megfigyelését. “– írják ebben a nyílt levélben.

Forrás: France Says Apple Bluetooth Policy Is Blocking Virus Tracker
Forrás: VilágHelyzete facebook

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Az orosz kultúra kirakatának szánják Szevasztopolt

Géza

Putyin levelet írt Trumpnak, sok témáról szeretne tárgyalni! Oszd meg!

Géza

Németországban történt: Lecsalta a pincébe, késsel fenyegette, majd megerőszakolta kamasz húgát ez a férfi – A szörnyűséget állítólag videóra is vette

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------