Image default
Külföld

Elkapták a hajléktalan életére törő migránsokat

forrás: M1 Híradó/Mirror/MTI

Feladta magát a rendőrségen az a hat fiatal férfi, akik a berlini metróban próbáltak felgyújtani karácsony este egy hajléktalant.

Hetedik társukat a rendőrség fogta el. A fiatalok december 24-én este egy égő tárgyat dobtak egy metróállomáson alvó hajléktalanra – adta hírül az M1 kedd esti Híradója.

A metróvezető az utasok segítségével azonnal eloltotta a tüzet. A rendőrség szerint a fiatalok mindössze a hajléktalan ruháit lobbantották lángra – a 37 éves férfi nem szenvedett komoly sérüléseket, habár minden ingósága a tűz martalékává vált, közölte a Deutshe Welle. A német sajtó úgy értesült, hogy a támadók közül hat szír, egy líbiai származású.

Elkapták a hajléktalan életére törő migránsokat

A gyújtogatók azután adták fel magukat, hogy a rendőrség jó minőségű ipari kamerás felvételeket tett közzé róluk – a Mirror értesülései szerint az elkövetők migránsok voltak. A nyomozók gyilkossági kísérlet ügyében indították meg az eljárást a hét elkövető ellen.

A berlini rendőrség szóvivője, Thomas Neuendorf kijelentette: az első számú gyanúsított egy 21 éves fiatalember, és megerősítette, hogy a tettesek közül hat Szíriából, egy pedig Líbiából érkezett Németországba, néhányuk pedig már nem ismeretlen a helyi hatóságok előtt.

Andreas Geisel, a tartományi rangú főváros kormányának belügyi kérdésekért felelős tagja – szenátora -, a szociáldemokrata párt (SPD) politikusa a támadás után elmondta: „manapság a könyörület lenne elvárható az emberektől, ehelyett azonban mindenfelé csak a megvetés tapasztalható”.

A december 19-én egy karácsonyi vásáron kamionnal elkövetett iszlamista terrormerénylet után ez már egy héten belül a második brutális bűncselekmény, amelyet menedékkérőként érkezett emberek követtek el a német fővárosban.

A hajléktalan elleni emberölési kísérlet és a 12 halálos áldozatot és 53 sebesültet követelő tömeges gázolás ugyan “visszataszító, de nem szabad teret engedni a populizmusnak, és nem szabad általánosító módon meggyanúsítani egész csoportokat” – figyelmeztetett szóvivője útján a Twitteren Geisel.

 

Hasonló hírek

Bosszú! Csak por és hamu maradt a sok milliós kocsiból

Mazsi

Döbbenetes történet: 140 milliót lopott az angol orvos, aki lelőtte magyar barátnőjét – most megszólalt az édesanyja

Mazsi

Menekültek újabb tragédiái az Égei-tengeren

info