Főoldal » Eljárást indított a UPC ellen a GVH
Gazdaság

Eljárást indított a UPC ellen a GVH

2015 03 02 114844
Forrás: MTI | 2015. 03. 02. 11:00:00

A Gazdasági Versenyhivatal eljárást indított a UPC Magyarország Telekommunikációs Kft.-vel szemben, mert a szolgáltató a 29-es körzetben alacsonyabb színvonalú szolgáltatást nyújt magasabb áron. Mivel a UPC egyedüli távközlési szolgáltató a körzetben, magatartása kimerítheti a gazdasági erőfölénnyel való visszaélést.
A GVH hétfőn közölte, hogy február 20-án versenyfelügyeleti eljárást indított a UPC-vel szemben, mert nagyszámú fogyasztói jelzés alapján észlelte, hogy Monoron és környékén alacsonyabb színvonalú, azaz kisebb le- és feltöltési sebességű internet-szolgáltatást kínál magasabb előfizetői díjért az ország többi területéhez képest.

upcA versenyhivatal szerint a UPC ezzel feltételezhetően megsértette a versenytörvény gazdasági erőfölénnyel való visszaélés tilalmára vonatkozó rendelkezéseit. A közlemény szerint az eljárás lefolytatását a közérdek védelme teszi szükségessé, figyelemmel arra, hogy a UPC magatartása széles fogyasztói kört érint, és jelentős számú piaci jelzés érkezett a GVH-hoz.

Hozzáteszik, hogy a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. A törvény szerint a GVH-nak 6 hónapja van az eljárás lefolytatására, és ez az időszak két alkalommal, további 6-6 hónappal meghosszabbítható.

Hasonló hírek

Bérpótlék alkalmi és idénymunkásoknak?

Géza

2019-ig garantált Magyarország gázellátása Oroszország irányából

Edit

Egymilliárdosnál is nagyobb a magyar flottakezelő bevétele

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------