Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Elismerést kapott a Készenléti Rendőrség! Gratulálunk rendőreinknek!

A szlovén államfő a migrációs krízis időszakában Szlovéniának nyújtott segítségért és rendkívüli helytállásért elismerésben részesítette a Készenléti Rendőrséget. (2018. 12. 08., szo – 14:11, ORFK Kommunikációs Szolgálat)

Borut Pahor, a Szlovén Köztársaság elnöke 2018. december 7-én a Készenléti Rendőrség állományát Szlovén Köztársasági Érdemrenddel tüntette ki, amelyet dr. Kuczik János Zoltán r. dandártábornok, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka vehetett át Ljubljanában, a Köztársasági Elnöki Palota Kristálytermében.

A két ország között létrejött megállapodás értelmében 2015. november 9. és 2016. január 31. között Szlovénia több régiójában nyújtottak segítséget a magyar rendőri egységek a helyi erőket erősítve. A művelet keretében közös járőrszolgálatot láttak el a szlovén kollégák irányításával a közrend fenntartása, a jogsértések megelőzése, a megnövekedett számú illegális bevándorló kezelése, valamint a schengeni külső határ védelme érdekében.

A Szlovénia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látták el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a szlovén fél irányítása, felügyelete mellett végezték.

A szlovén elnök a Készenléti Rendőrség mellett másik tíz állam rendőrségét is kitüntette a migránsválság megoldásában való közreműködésért.

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Dílert fogtak a rendőrök (+videó)

Géza

Súlyos pénzbüntetés egy facebook bejegyzésért

Edit

Hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsíthatják meg a rendőrökre füstgránátot dobó Momentum-elnököt! Oszd meg!

Géza