Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Elismerést kapott a Készenléti Rendőrség! Gratulálunk rendőreinknek!

A szlovén államfő a migrációs krízis időszakában Szlovéniának nyújtott segítségért és rendkívüli helytállásért elismerésben részesítette a Készenléti Rendőrséget. (2018. 12. 08., szo – 14:11, ORFK Kommunikációs Szolgálat)

Borut Pahor, a Szlovén Köztársaság elnöke 2018. december 7-én a Készenléti Rendőrség állományát Szlovén Köztársasági Érdemrenddel tüntette ki, amelyet dr. Kuczik János Zoltán r. dandártábornok, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka vehetett át Ljubljanában, a Köztársasági Elnöki Palota Kristálytermében.

A két ország között létrejött megállapodás értelmében 2015. november 9. és 2016. január 31. között Szlovénia több régiójában nyújtottak segítséget a magyar rendőri egységek a helyi erőket erősítve. A művelet keretében közös járőrszolgálatot láttak el a szlovén kollégák irányításával a közrend fenntartása, a jogsértések megelőzése, a megnövekedett számú illegális bevándorló kezelése, valamint a schengeni külső határ védelme érdekében.

A Szlovénia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látták el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a szlovén fél irányítása, felügyelete mellett végezték.

A szlovén elnök a Készenléti Rendőrség mellett másik tíz állam rendőrségét is kitüntette a migránsválság megoldásában való közreműködésért.

Forrás: police.hu

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Bő egymillióval károsította meg Bódi Gusztit és Margót egy álvillanyszerelő

Géza

Kerékpározó gyermeket ütött el Hajdúböszörményben

Géza

Tömegkarambol az M0-áson

Edit