Image default
Zene, filmzene

Elindult az Eurovíziós Dalfesztiválra az AWS (olvasdel és nézd meg a 2018-as dalunkat!)

AWS: Viszlát nyár (A Dal 2018 – Döntő)

AWS: Viszlát nyár (A Dal 2018 – Döntő) Zeneszerző: Brucker Bence, Kökényes Dániel, Veress Áron, Schiszler Soma Szövegíró: Siklósi Örs The winner of the Hungarian song contest – A Dal 2018 – is the AWS! In Eurovision Song Contest Hungary is represented by the AWS in 2018. All Aboard! Az AWS zenekart több mint 10 éve alapították Budakeszin. Az alapító tagok: Siklósi Örs énekes, Brucker Bence és Kökényes Dániel gitárosok és Veress Áron dobos, akkor még tinédzserek voltak. Zenéjük mára jóval érettebb, mint a kezdeti időszakban. 2011-ben jelent meg első lemezük Fata Morgana címmel. A Dal 2018 – Magyarország legjobb dala. 2018. január 6-tól, majd január 20-tól élőben a Duna csatornán. A Dal applikáció innen letölthető: iOS: https://itunes.apple.com/hu/app/a-dal… Android: https://play.google.com/store/apps/de… További extra tartalmakért kattints a http://adal.hu oldalra. Kövess minket A DAL Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/adalshow/), valamint A DAL instagram-oldalán (https://www.instagram.com/adalonline/) is, ahol további tartalmakat is találsz, vagy iratkozz fel a YouTube-csatornánkra itt: https://goo.gl/fUAKer
Forrás: YouTube.com, A Dal. Köszönetnyilvánítás: Köszönjük a megtekinthetőséget! Hirmagazin.eu

Ők nyerték az A Dal 2018-at, tehát ők képviselik Magyarországot a Viszlát nyár című számmal. Jövő héten kedden és csütörtökön lesznek az elődöntők, szombaton pedig a döntő. Az AWS a második elődöntőben, tehát csütörtökön lép színpadra. A reptéren az M1-nek azt mondták, hogy igazi koncerthangulatot szeretnének teremteni.

Kép: MédiaKlikk

Próbálják a fényeket és dolgoznak a vezérlőben. Gőzerővel zajlik a munka a lisszaboni arénában. A húszezer férőhelyes stadionban rendezik idén az Eurovíziós Dalfesztivált. Hetek óta több ezren dolgoznak azon, hogy minden a helyére kerüljön. Különleges színpadi technikákkal készülnek.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is fokozott biztonsági intézkedéseket vezetnek be. Az aréna környékét már most is folyamatosan bombakereső kutyákkal ellenőrzik. A bejáratnál is tüzetesen mindenkit átvizsgálnak majd.

A 63. eurovíziós dalfesztivált azért a portugál fővárosban rendezik, mert a tavalyi dalversenyen Kijevben a portugál induló, Salvador Sobral dala lett a legjobb.

Salvador. Kép: Bahiamar Hotel

A két elődöntőt jövő héten kedden és csütörtökön tartják. Összesen 43 indulója van az idei versenynek, a május 8-i első elődöntőben 19, a másodikban 18 ország versenyzője áll színpadra. A döntőbe mindkét fordulóból 10-10 ország dala jut tovább, illetve a fináléban automatikusan ott lesz 6 ország, a tavalyi győztes és az öt alapító nemzet.

Magyarországot idén az AWS együttes képviseli a Viszlát nyár című dalukkal. Ők a második elődöntőben, 13. ként léphetnek színpadra. A fiúk saját hangszereiket viszik ki a dalfesztiválra. Az indulás előtt a Híradónak azt mondták: nagyon készülnek már a fellépésre. Elárulták, hogy az itthoni versenyhez képest sokkal több metálos elem lesz a produkcióban. Azt is mondták, hogy igazi koncerthangulatot szeretnének teremteni a portugál színpadon.

Az Eurovíziós Dalfesztivált világszerte évről-évre kétszázmillióan követik figyelemmel a képernyők előtt. Itthon az elődöntőket és a döntőt a Dunán lehet majd látni.

Forrás: M1 Híradó

Hasonló hírek

Kiderült, hogy miért akar Adele máris visszavonulni

Edit

Simon Rattle, Fischer Iván és Daniel Barenboim vezényelt a menekülteknek adott berlini koncerten

info

Koncz Zsuzsa 70 éves

info