Hirmagazin.eu
Főoldal » Elindult az áruszállítás, és megindult a túristaforgalom is a Dunán
Időjárás

Elindult az áruszállítás, és megindult a túristaforgalom is a Dunán

Miközben nálunk a rekordmelegről szólnak ezek a napok, az Alpokban a rengeteg esőről. Végre a Duna vízgyűjtőjén is csapadékosabbra fordult az időjárás, ami azt jelenti, hogy a magyar szakaszon is emelkedik a vízszint.

Áradástól, árvíztől a Dunán nem kell tartani, de van rá remény, hogy idővel újra zavartalan lehet a hajóközlekedés – közölte az M1 Híradója.

A hosszan elhúzódó, csapadékszegény vényasszonyok nyara miatt minden eddigi negatív rekord megdőlt. A Gellért-hegy lábánál az Ínség-szikla is hosszú ideig látható volt.

Érdeklődők a Duna alacsony vízállásakor felszínre kerülő Ínség-sziklánál (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Vasárnap is sokan felkeresték a Duna ezen partszakaszát a látványosságok után kutatva, azonban az utóbbi napok csapadékos időjárása miatt megemelkedett a vízszint, így már nem láthatták az érdeklődők.

A vízszint emelkedése miatt a hétvégén újraindulhatott az áruszállítás is a Dunán – ez ugyanis már egy ideje teljesen leállt, ami jelentős veszteséget jelentett a fuvarozóknak és a megrendelőknek is.

Az Esztergomban gyártott Suzukikat is csak szárazföldön tudták szállítani. Több hétnyi várakozás után pénteken reggel tudott elindulni két, már korábban megrakott teherszállító hajó is Németországba.

A nyári és a mostani alacsony vízállás miatt mintegy másfél havi hajózási időszak esett ki, pontosan a főszezonban. Azonban emelkedett a vízállás, így a magyar gabonát, a magyar termékeket most már a teherhajózás segítségével is tudjuk fuvarozni – nyilatkozta Völner Pál, a Magyar Hajózási Országos Szövetség elnöke.

A Duna vízgyűjtő területein az elmúlt napokban helyenként 20-40 mm közötti csapadék esett, ennek köszönhetően a most tapasztalható emelkedés – mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.

Az előrejelzések szerint a Dunán a következendő napokban marad a jelenlegihez közeli vízszint. Nagyobb változásra a Rába és a Dráva folyók mentén lehet számítani – hangzott el az M1-en.

Forrás: M1

Hasonló hírek

Esténként jön a vihar! Másodfokú riasztásokat adott ki az OMSZ!

Géza

Ma kapunk egy tavaszi napot

Edit

Erős esőzés miatt adott ki figyelmeztetést az OMSZ

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------