Főoldal » Elindult a 10 milliós indonéz főváros első metrója – videók
Külföld

Elindult a 10 milliós indonéz főváros első metrója – videók

Joko Widodo indonéziai elnök ünnepélyes keretek között megnyitotta az első metrót a délkelet-ázsiai ország fővárosában, Jakartában.

A 16 kilométeres metróvonal déli irányba halad a főváros alatt. Widodo egyúttal letette egy másik, észak felé haladó, 8 kilométeres vonal alapkövét, amelyet a tervek szerint 2024-ig fejeznek be. A 2,6 milliárd dolláros projektet japán tőkével valósítják meg.

A földalatti vasúttól azt várják, hogy enyhítse a nyomást a felszíni közlekedésen, és csökkentse a dugókat. Az elmúlt évtizedben jelentősen nőtt a felszíni közlekedés zsúfoltsága az autótulajdonosok emelkedő száma miatt. Indonéziában több infrastrukturális fejlesztést hajtottak végre az elmúlt években, hogy az ország felzárkózhasson szomszédjaihoz.

A metróvonal 13 megállója van és 30 percre rövidíti az autóval legalább másfél órás utat, ami valójában sokszor csak több óra alatt tehető meg a hatalmas dugók miatt. Az előzetes tervek szerint naponta 170 ezer ember használhatja majd a vonalat.

A hatalmas, széles sugárutak ellenére Jakartában szinte elviselhetetlen dugók alakulnak ki, elsősorban a város központjában. A közlekedési dugók csökkentése érdekében a főváros egyes legfontosabb útjain érvényben van a „három személy” szabálya, amely megtiltja csúcsforgalom idején azoknak a járműveknek a behajtását ezekre az utakra, amelyekben háromnál kevesebb utas ül.

A közel 10 milliós (agglomerációja 24 millió ember otthona) nagyvárost behálózzák a különböző városi vasútvonalak, ezek kapacitása azonban messze nem elégíti ki az igényeket, állandó a túlzsúfoltság. Népszerű közlekedési eszköz az autóbusz és a helyi iránytaxi (indonézül: angkutan kota). Csúcsforgalom idején, a vonatokhoz hasonlóan, ezek is igen zsúfoltak. A kormány 2003-ban létrehozta az expresszbusz-vonalat, amely a város déli és északi csomópontja között teremt összeköttetést.

Képek: wikimedia

erdekesvilag

Hasonló hírek

Jégbe fagyva, megkínozva szenved több mint 100 tengeri emlős egy szibériai telepen – VIDEÓ

Mazsi

Bombafenyegetés miatt kiürítették a Fehér Ház sajtótermét

info

Ezt a botrányt a brit királyi család talán jövőre sem heveri ki

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------