Hirmagazin.eu
Főoldal » Elgázolt borzot ebédelt egy fehér gólya Bonyhádnál – képek
Állatvilág

Elgázolt borzot ebédelt egy fehér gólya Bonyhádnál – képek

Finoman szólva is ritka természeti jelenséget örökített meg a napokban Makovics Kornél fényképész a Tolna megyei Bonyhádnál.

A fiatal fotós a Sokszínű Vidék megkeresésére számolt be róla, hogy autózás közben egy nagyobb kanyarban majdnem elütött egy úton álldogáló gólyát. Nem állt meg, mert tudta, hogy akkor a madár elrepülne.

A visszapillantó tükörből néztem, mi lehet az, ami ennyire felkeltette a figyelmét, hogy még a kocsik sem érdeklik. Ekkor pillantottam meg egy elgázolt borzot az úttesten

– emlékezett vissza.

MAKOVICS KORNÉL

Miután már eltűnt a madár és prédája a látótávolságából, megállt, feltett a fényképezőgépre egy erős objektívet és visszafordult.

Addigra már voltak olyan autósok, akik az út közepén ácsorgó gólyára rádudáltak, de az akkor sem ment arrébb. Úgy voltam vele, ha ennyire nem fél, közelebb megyek hozzá. A végén már csak 15 méterre lehettem, miközben ő nyugodtan eszegette a borzot

– mesélte lapunknak.

MAKOVICS KORNÉL
MAKOVICS KORNÉL

A fehér gólya jellemzően nyílt területeken keresi élelmét, mezőkön, földeken, folyók partján, vagy vizeken. Kisebb állatokra, békákra, rákokra, kígyókra, rovarokra és rágcsálókra vadászik, a borz általánosságban nincs az étlapján.

Makovics Kornél egyébként Facebook- és Instagram-oldalán, valamint honlapján is rendre jelentkezik csodálatos felvételeket, ezért mindenütt érdemes követni a munkásságát.

24

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Papagájoknál is ragadós az ásítás

info

Ezért szeret a kutyád a lábadon ülni

Edit

Péntektől tilos láncon tartani a kutyákat

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!