Hirmagazin.eu
Főoldal » Elfeledett vagy nem ismert havas praktikák
Otthon, lakberendezés, kert

Elfeledett vagy nem ismert havas praktikák

A hónak nem csak forgalombénító és a gyerekek számára örömöt okozó ereje van. Be lehet fogni a házimunkába is. Ha már esett, legyen haszna.

Elfeledett vagy nem ismert havas praktikák

Esetleg nagyszüleidtől, idősebbektől hallhattad, bevált téli takarítási módszer volt a hóval történő takarítás. Kivitték az udvarra a szőnyeget, belefektették a hóba. Jó ideig kint is hagyták, hogy az anyag magába szívja a nedvességet, majd seprűvel még jó alaposan átseperték a szőnyeg szálait.

Ha saját kerttel rendelkezel, akkor kevésbé fog furán hatni ez a manőver, de a tömblakásban élők is megtehetik, hogy szőnyegeiket hóval takarítják ki és frissítik fel. A szomszédok, az arra járók lehet meg fognak lepődni és a csodádra fognak járni, hogy mit művelsz a hóban, de hidd el, a szőnyegeid felfrissülnek.

Először át kell porszívózni a szőnyeget, ezáltal fellazítod a szövetet, annak szálait. Ha ezzel kész vagy, akkor már kiteheted a hóba. Minimum húsz percet hagyd kint, de még jobb, ha ennek több időt hagysz.

Amikor már kellően magába szívta az anyag a nedvességet, a havat, akkor seprűvel járd körbe, csapkodd meg a szőnyeget.
Nemcsak testet megmozgató hatása van ennek a mozdulatnak, de akár a benned megbúvó feszültséget is kiadhatod

magadból. Ha megvan az egyik oldala, fordítsd meg. Húzd át másik helyre, ahol friss a hó. Ugyanezt a műveletet kell megismételned a szőnyeg másik felével is.

Honnan tudod, hogy a szőnyeg tiszta lett? Onnan, hogy már nem marad a szóban szennyeződés, hanem tiszta marad alatta. Amíg a szőnyeg magába szívja a nedvességet, és te kénytelen vagy várni, eltöltheted kellemesen az időt gyermekeid társaságában. Építsetek hóembert, hógolyózzatok egy kiadósat. Ha már kész van mindkét oldala, te is kellően elfáradtál, akkor rázd le a havat a szőnyegről, és viheted be a lakásba.

Ne tedd le azonnal a helyére, hiszen a meleg hatására olvadni kezd a szőnyeg, nedves, nyirkos marad. Ezért terítsd ki olyan helyre, ahol száradhat, majd ha már megszáradt, újra portól, szennyeződéstől mentes formájában díszeleghet otthonodban a talpat melegítő szőnyeg.

 

Forrás: marmalade

Hasonló hírek

Újítsuk meg otthonunk színeit a Feng Shui szerint!

info

Az illatos, sokoldalú rozmaring

info

Új konyha – állami támogatással? Igen!

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------