Főoldal » Elfeledett vagy nem ismert havas praktikák
Otthon, lakberendezés, kert

Elfeledett vagy nem ismert havas praktikák

A hónak nem csak forgalombénító és a gyerekek számára örömöt okozó ereje van. Be lehet fogni a házimunkába is. Ha már esett, legyen haszna.

Elfeledett vagy nem ismert havas praktikák

Esetleg nagyszüleidtől, idősebbektől hallhattad, bevált téli takarítási módszer volt a hóval történő takarítás. Kivitték az udvarra a szőnyeget, belefektették a hóba. Jó ideig kint is hagyták, hogy az anyag magába szívja a nedvességet, majd seprűvel még jó alaposan átseperték a szőnyeg szálait.

Ha saját kerttel rendelkezel, akkor kevésbé fog furán hatni ez a manőver, de a tömblakásban élők is megtehetik, hogy szőnyegeiket hóval takarítják ki és frissítik fel. A szomszédok, az arra járók lehet meg fognak lepődni és a csodádra fognak járni, hogy mit művelsz a hóban, de hidd el, a szőnyegeid felfrissülnek.

Először át kell porszívózni a szőnyeget, ezáltal fellazítod a szövetet, annak szálait. Ha ezzel kész vagy, akkor már kiteheted a hóba. Minimum húsz percet hagyd kint, de még jobb, ha ennek több időt hagysz.

Amikor már kellően magába szívta az anyag a nedvességet, a havat, akkor seprűvel járd körbe, csapkodd meg a szőnyeget.
Nemcsak testet megmozgató hatása van ennek a mozdulatnak, de akár a benned megbúvó feszültséget is kiadhatod

magadból. Ha megvan az egyik oldala, fordítsd meg. Húzd át másik helyre, ahol friss a hó. Ugyanezt a műveletet kell megismételned a szőnyeg másik felével is.

Honnan tudod, hogy a szőnyeg tiszta lett? Onnan, hogy már nem marad a szóban szennyeződés, hanem tiszta marad alatta. Amíg a szőnyeg magába szívja a nedvességet, és te kénytelen vagy várni, eltöltheted kellemesen az időt gyermekeid társaságában. Építsetek hóembert, hógolyózzatok egy kiadósat. Ha már kész van mindkét oldala, te is kellően elfáradtál, akkor rázd le a havat a szőnyegről, és viheted be a lakásba.

Ne tedd le azonnal a helyére, hiszen a meleg hatására olvadni kezd a szőnyeg, nedves, nyirkos marad. Ezért terítsd ki olyan helyre, ahol száradhat, majd ha már megszáradt, újra portól, szennyeződéstől mentes formájában díszeleghet otthonodban a talpat melegítő szőnyeg.

 

Forrás: marmalade

Hasonló hírek

Légmentesen zár, mélyhűtőbe is teheted és ingyen van!

Edit

Zseniális találmány! Ezekkel a téglákkal felépíthetsz egy házat néhány óra alatt, cement nélkül! + VIDEÓ

Edit

Ezzel az egyszerű trükkel te leszel a húsvét sztárja! – VIDEÓ

Mazsi