Image default
Otthon, lakberendezés, kert

Életveszélyesek ezek a ruhaszárítók

A gyártó cég el­is­merte, hogy a szá­rí­tó­gé­pek élet­ve­szé­lye­sek, mivel ki­gyul­lad­hat­nak. Kö­rül­be­lül más­fél mil­lió gép hibás.

A Whirlpool 5.3M gépek problémája Angliában 2004 óta ismert. Évről évre egyre több vásárló panaszkodott, hogy a szárítógépe túl gyorsan átmelegszik. Volt olyan eset, hogy ezt nem vették időben észre, és leégett a gép miatt a lakás.

Életveszélyesek ezek a ruhaszárítók
Illusztráció

Az egyre szaporodó tűzesetek után nemrég  a gyártó cég  közleményben hívta fel a lakosság figyelmét, hogy jelentkezzen, akinek ilyen szárítógépe van, és amíg a gépet nem vizsgálják át a szerelők, addig mindenképp áramtalanítsák azt.

Közben kiderült, hogy körülbelül másfél millió hibás gép került forgalomba. Sokan sürgősen le akarják cserélni a készüléküket, és a gyártót “bombázzák”. Viszont az érvényes jogszabály szerint cserélni csak az üzletekben lehet. A kiskereskedőknél viszont nincs elég cserekészülék, ráadásul a károsultak zöme a pénzét követeli vissza.

A brit kereskedelmi ombudsman most azt javasolta, hogy hozzanak létre egy olyan központi adatbázist, ahol regisztrálhatnak a károsultak, hogy a problémát mihamarabb orvosolni tudják – írta a Daily Mail.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

7 jópofa ötlet, ha eltörött a virágcsereped

Mazsi

Így lesz változatos díszkertünk!

Edit

2017-ben így lesz szuper paradicsomod!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------