Főoldal » Életveszélyes mutatványok az utakon! Sajnos, a rendőrség sem akart lemaradni a vétkes autosók listájáról! (A cikk videót tartalmaz)
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Életveszélyes mutatványok az utakon! Sajnos, a rendőrség sem akart lemaradni a vétkes autosók listájáról! (A cikk videót tartalmaz)

Mosonmagyaróvár — Különös mutatvánnyal sokkolta az 1-es főúton haladó autósokat egy utánfutós suzukis.

Az esetről készített képkockákon, amelyet a felvétel készítője juttatott el szerkesztőségünkbe, úgy tűnik, egy előre begyakorolt, átgondolt koreográfia szerinti akció zajlik: a főszereplők vélhetően egy új hűtőgépet szállítanak az utánfutójukkal.

Ám a kötelek mellett a gép kirögzítését egy „humanoid gumipókkal” oldották meg: vélhetően a sofőr asszonya – dacolva a veszéllyel és a menetszéllel – az utánfutón guggol, ahol a testi erejét kihasználva tartja mozdulatlanul a raktér sarkába állított háztartási gépet. A duó tagjai tudták, hogy a hűtőt ugye, nem szabad fektetve szállítani.

A suzukis az utánfutóra ültette az asszonyát, aki guggolva támasztotta meg a hűtőt

– Kimle és Mosonmagyaróvár között haladtak, amikor utolértük őket, és ahogyan a legtöbben, mi is megelőztük a „szállítót”. Lehet, hogy elfelejtettek elég kötelet magukkal vinni, így jobb híján rögtönöztek – idézte fel nevetve a pillanatot a neve elhallgatását kérő olvasóriporterünk, akinek természetesen jár a tízezer forint a különös esetet megörökítő videóért.

Kimle és Mosonmagyaróvár között haladtak

Bár az jól látszik a felvételen, hogy a maximum sebességhatár, azaz a kilencven kilométeres óránkénti sebesség alatt autózhattak, hiszen többen is lehagyják az utánfutós autót, a páros női tagja mégis életveszélyben volt.

A szakértő szerint ugyan megmosolyogtató az eset, viszont nem szabad elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy szabálysértést követtek el a felvételen szereplők, amivel a nőt komoly veszélynek tették ki.

– Természetesen ilyen formában nem szállíthatták volna az utánfutóra rakott gépet. Azzal, hogy az asszony guggolva tartja a hűtőt, vagyis az utánfutón utazik, a személyszállítás szabályait szegték meg. Azt, hogy hogyan és hol utazhatunk egy járműben, a KRESZ egy külön fejezetben jól érthetően taglalja – tudtuk meg Pausz Ferenc közlekedési szakértőtől, aki szerint szerencsés a hölgy, ha épségben elérte az úti célját. – Akár egy kátyún is könnyen megpattanhatott volna az utánfutó, gyakorlatilag katapultálva a nőt. Semmiképp sem követendő példa! – hívta fel a figyelmet a szakember.

Korábban szintén egy suzukis zsuppolt be a csomagtartójába egy tehenet

Nem olyan régen futótűzként terjedt el az interneten egy olyan videó is, ahol egy taxiba egy alpakát próbáltak beletuszkolni az utasok, méghozzá sikeresen. Ez az utazási forma amellett, hogy eléggé kényelmetlen lehetett, szintén nem biztonságos.

A feljelentés alapján indult szabálysértési eljárásokban helyszíni bírság helyett pénzbírságot szabhatnak ki. Ez 5.000-300.000 forint között lehet. Bizonyos közlekedési szabálysértések esetén fix bírságot szabnak ki, amely a helyszíni bírság duplája. Ezeket 30 nap alatt kell befizetni.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Vigyázzon! – Csütörtökon élesítik a szupertraffipaxokat

info

Felrobbant egy bomba a Hortobágyon, többen meghaltak

Edit

Robbantással fenyegetőztek éjszaka a Király utcában

Edit