Hirmagazin.eu
Gazdaság

Életveszélyes lehet a Flórián téri felüljáró

A III. kerület volt polgármestere, Bús Balázs önkormányzati képviselő nyílt levélben fordult a Főpolgármesteri Hivatalhoz, amely cáfolja a kormánypárti politikus állítását.

Betondarabok szakadnak le a Flórián téri felüljáróról, állítja Bús Balázs abban a nyílt levélben, amit Karácsony Gergely főpolgármesternek küldött el. A III. kerületi fideszes önkormányzati képviselő szerint az építmény életveszélyes lett és azonnal fel kellene újítani.

A politikus az InfoRádiónak emlékeztetett: 2018-ban, tehát az előző ciklusban Tarlós István főpolgármester idejében már kiírtak erre egy pályázatot, de az eredménytelenül zárult 2019 májusában, miután a rendelkezésre álló forrásoknál jóval drágább ajánlatok érkeztek. Ezt követően az új fővárosi vezetés ismét nekifutott a kérdésnek, amely eredményeként 2020 áprilisában szerződést is kötött a BKK 2,3 milliárd forint értékben. Tehát tavaly már elindulhatott volna a felüljáró felújítása, ami nagyjából 14 hónapot vett volna igénybe.

Az életveszélyes állapotot azonban már a felújítás előtt meg kellene szüntetni, tette hozzá a kerület volt polgármestere. Bús Balázs kiemelte: nyílt levelében ő arra hívta föl a főpolgármester figyelmét, hogy egyrészt haladéktalanul folytassák azt a munkát, amire leszerződtek, az életveszélyes helyzetet pedig szüntettessék meg. A volt polgármester szerint azokat a területeket, ahol betondarabok szakadnak le, –jellemzően az illesztéseknél – valamilyen mód mielőbb stabilizálni kellene, hogy a gyalogosok biztonságosan tudjanak közlekedni.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Az InfoRádió megkereste a Főpolgármesteri Hivatalt, amely írásban válaszolt a kérdéseire: „a Budapest Közút munkatársai folyamatosan ellenőrzik a fővárosi felüljárók, hidak állapotát. A Flórián téri híd biztonságos, de valóban felújításra szorul. Felújításához közbeszerzést kell kiírni, ennek az előkészítése zajlik. A főváros mintegy 3 millió négyzetméter út, 117 felüljáró és 2000 kilométernyi vízcsőhálózat felújításával van elmaradásban, mivel a korábbi városvezetés a szükséges összegek egytizedét sem fordította erre a célra 2010 és 2019 között” – olvasható a városvezetés közleményében.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Új védőnői centrum jön létre Békéscsabán

Géza

Nagy változások jönnek a Balatonon

Géza

Új postai szolgáltató kapott engedélyt

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------