Hirmagazin.eu
Belföldi hírek

Életveszélyben a biciklisek: az autók közé kényszerültek a főpolgármesteri hivatal lezárásai miatt

Még nincs vége a bicikliseket is veszélyeztető hajmeresztő közlekedési megoldásoknak Budapesten: a városvezetés a Clark Ádám téri kaotikus biciklisávok után most a Blaha Lujza téren teremtett életveszélyes helyzetet.

A Metropol kipróbálta, milyen manőverek árán lehet eljutni a József körút Blaha Lujza tér előtti szakaszán.

A lap azt írja, hogy a Blaha Lujza tér elújítása miatt a kereszteződés előtt egyetlen szűk sávba terelték össze az autósokat és a bicikliseket.

A KARÁCSONY GERGELY FŐPOLGÁRMESTER ÁLTAL ERŐSZAKOSAN A KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉS FELÉ TERELT BUDAPESTIEK MOST BONYOLULT MANŐVEREKRE, GYAKRAN ÉLETVESZÉLYES EVICKÉLÉSRE KÉNYSZERÜLNEK

a József körút Blaha Lujza tér előtti szakaszán. A bringások biztonságos közlekedését tovább akadályozzák a Népszínház utcából a körútra kikanyarodó autók. Az új helyzettel láthatóan egyik fél sem tud mit kezdeni: hol tanácstalanul, hol káromkodva kerülgetik egymást a két- és a négykerekűek – írja tapasztalatairól a Metropol.

A bicikliseket az autósok közé terelték a Blahánál – ez életveszélyes. FOTÓ: CSUDAI SÁNDOR – ORIGO

Folytatódik a Karácsony-káosz

Hosszú halogatás után Karácsony Gergely mindent egyszerre zárt le Budapesten, ezért folyamatosan fokozódik a nyár eleje óta tartó közlekedési káosz: már

GYAKRAN MÁSFÉL-KÉT ÓRÁT KELL ÜLNIÜK AZ AUTÓSOKNAK REGGELENTE A DUGÓBAN.

A biciklissáv miatt az autósok hónapok óta idegeskednek, eközben a főpolgármester az amúgy is zajló belvárosi metrófelújítás idején fogott bele a pesti alsó rakpart átépítésébe a Margit híd és az Országház között.

Több mint másfél éves huzavona után után alapos késéssel, június közepén kezdődött el Lánchíd felújítása, majd jött a Nyugati pályaudvar. A köznyelv által csak „Karácsony-káosznak” nevezett közlekedésszervezési ámokfutás legújabb lépése pedig a Blaha Lujza tér július eleji lezárása volt.

A MUNKÁKAT 2022. ÉV VÉGE ELŐTT BIZTOSAN NEM FEJEZIK BE,

és a közeljövőben újabb és újabb forgalomkorlátozásokra kell számítani a csomópontban és környékén – foglalta össze a portál.

Teljes a káosz a lezárások miatt, a Blaha felújítását 2022 végére fejezhetik be. FOTÓ: CSUDAI SÁNDOR – ORIGO

A mentő is vár a sorára

A Metropol azt is észrevette, hogy az útakadályok miatt a mentők sem férnek el a Blaha mellett. Hiába volt zöld a lámpa, a mentőautónak csaknem 1 percébe került, hogy átjusson a tér melletti útszakaszon.

Szálljon ki a kocsiból, és gyalogoljon!– ezt üzente Karácsony Gergely főpolgármester, miután óriási káoszt okozott a fővárosban kaotikus intézkedéseivel, és erre egy fideszes politikus a választói nevében rákérdezett – idézte fel a Metropol. A portál megbízásából 23 847 fő megkérdezésével telefonos, reprezentatív felmérés készült a budapesti autók között. Az autósoknak egyetlen kérdésre kellett válaszolniuk: „Ön egyetért Karácsony Gergely véleményével? Ez valóban megoldást jelentene a dugóra?”

Az eredmény:
Nem: 65,09%
Igen: 34,91%

origo

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Január 1-jén lép hatályba az új közigazgatási perrendtartás

Géza

Augusztus 20. – Államalapító Szent István ünnepe

info

Minden 50. év alatti férfi, a hadkötelezettség alapján behívható lenne! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------