Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Életfogytiglanra ítélték a Teréz körúti robbantót

Két évvel őrizetbe vétele után, szerdán hozta meg első fokú ítéletét a Teréz körúti robbantás ügyében a Fővárosi Törvényszék.

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék a Teréz körúti robbantással vádolt P. László Gergelyt. A vádlott leghamarabb 25 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. A bíró 110 millió forint megtérítésére is kötelezte a vádlottat.

A vád szerint a huszonéves férfi 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a Teréz körúton egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt azért, hogy megszerezze fegyvereiket. A rendőrök életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg. A rendőrnő és járőrtársa maradandó halláskárosodást szenvedett.

A fiatalember a nyomozás során beismerte a terhére rótt cselekményeket, a büntetőper első tárgyalásán azonban visszavonta beismerését, és egy idő után már nem is kívánt részt venni a tárgyalásokon. Elmeállapotát szakértő vizsgálta.

Korábban, perbeszédében a védő felmentést, az ügyész viszont életfogytiglant kért a vádlottra minősített emberölés miatt.

Az elsőfokú ítélet kihirdetésén a vádlott nem vett részt.

P. László Gergely több alkalommal el sem ment a tárgyalásra, védőjével sem akart érdemben beszélni, ahogy egy idő után saját édesapjával sem, aki titkosszolgálati akciót sejt a robbantás mögött, amelybe fiát bele akarják keverni. Ügyvédjeiben sem bízott meg, a tárgyalás során hárman is védték.

Nyitókép: Balogh Zoltán
Forrás: infostart.hu

Hasonló hírek

Bordélyhálózatot fenntartó magyarokat ítéltek el Londonban

info

Frissítve: Új pszichoaktív anyaggak kereskedtek, a rendőrök sikeresen elfogták a megátalkodott bűnözőket! (+2 db videó)

Géza

Osztrák, lengyel és litván embercsempészeket fogtak el az M1-esen

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------