Hirmagazin.eu
Főoldal » Élet a romokon: Moszul elpusztíthatatlan
Külföld

Élet a romokon: Moszul elpusztíthatatlan

Irak má­so­dik leg­na­gyobb vá­ro­sá­ban szün­te­le­nül szól­nak a fegy­ve­rek, az Isz­lám Állam ugyan egyre ki­sebb te­rü­le­ten, de még min­dig tartja magát.

Míg a városban folynak a harcok, Moszul közelében, a menekülttáborokban több ezer civil próbálja folytatni életét – amely lényegesen jobb, mint az utóbbi években az otthonában volt.

Élet a romokon: Moszul elpusztíthatatlan
Fotó: Europress / Ahmad al-Rubaye – AFP

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet 2014 nyara óta tartja uralma alatt a várost, ami most már nagyrészt romokban hever, és még mindig több százezer rettegő civil él benne. Az októberben kezdődött ostrom óta 255 ezren menekültek el, sokan a közeli menekülttáborokban kaptak átmeneti otthont. Csak múlt héten 32 ezren hagyták el Moszult, magukkal cipelve mindent, ami menthető. A táborokban a lakosok kapnak enni, mindig van egy matrac, ahova a takarójukkal ledőlhetnek, fürödhetnek, borotválkozhatnak, van, aki a gyerekre figyel és orvosok vizsgálnak meg mindenkit.

A városban rekedt lakosokat mindennap életveszély fenyegeti: a sarokba szorított terroristák senkit sem kímélnek, és az iraki hadsereg, valamint az amerikai vezetésű koalíció is nehézfegyverekre váltott. A harcok egyre több civil áldozatot követelnek, a légicsapások elől csak a terroristák tudnak elmenekülni földalatti rejtekhelyeikre. A dzsihádisták gyakran élő pajzskánt használják a lakosokat, máskor pedig a civilek körében tesztelik a robbanóanyagokat.

Élet a romokon Moszul elpusztíthatatlan 1
Fotó: Europress / Ahmad al-Rubaye – AFP

A humanitárius szervezetek már többször is figyelmeztették az ostromlókat, hogy próbálják védeni a civil életeket, de

a Moszulért folytatott harc minden eddiginél kegyetlenebbé vált…

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Na, itt kit büntet meg a kalauz? (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Trump határozott választ sürget Észak-Korea ügyében

Mazsi

Lemond az Európai Bizottság főtitkári posztjáról Martin Selmayr

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------