Image default
Külföld

Elesett Berlin egy újabb kerülete (A cikk videót tartalmaz)

Arab bűnözői klánok uralják Berlin Neukölln nevű negyedét.

Berlin Neukölln nevű kerületének hallatán sokan összerezzennek. A német főváros ezen részén él a legtöbb bevándorló, és ez számít az arab bűnözői klánok fellegvárának is. A rendőrök csak akkor mennek egyes részekre, ha nagyon muszáj, de akkor is csak alapos óvintézkedéseket követően.

Ebben a kerületben ölték meg szeptember elején Nidal R.-t. Ő volt a berlini alvilág egyik legismertebb arca, a sajtóban német-arab származású férfiként emlegetett férfit Neukölln nyílt utcáján lőtték agyon gyermekei és feleséges szeme láttára.

A férfi temetésére 2000 ember ment el, akiknek többsége a berlini bűnözői klánokhoz tartoznak.

A rendőrség pontosan tudta, hogy ha valaki Neukölln pályaudvarának közelében akar drogot árulni, akkor Nidal R. vízipipa bárjában kellett ehhez engedélyt kérni.

A napi engedély 13 000 ezer forintnak megfelelő euró volt. A férfi és a berlini alvilág erejét jól jelzi, hogy a német rendőrök inkább elfordították a fejüket, mint hogy rajtakapjanak a piszkos ügyleteken.

Azegyik arab klán ugyan elvesztette a fejét, de már az utánpótlás is megvan, mint ahogy a többi nagycsalád is zavartalanul tevékenykedik.

A német egyenruhások legtöbbször falakba ütköznek, ha Neuköllnben akarnak razziázni. Az ott élők ugyanis már a saját szabályaik szerint élnek, egymás közt tesznek rendet és szolgáltatnak igazságot. Ha egy rendőrautó arra jár, akkor elzavarják őket:

Tűnjetek el, ez már a mi utcánk!

– felkiáltással. Éppen ezért mindig több szolgálati egység járőrözik együtt, a rendőrök pedig kizárólag golyóálló mellényben és állig felfegyverkezve merészkednek be a kerület mélyére. Egy éve a kerület saját ügyészt kapott, hogy a bűnelkövetőket gyorsabban el lehessen ítélni.

Pár nappal ezelőtt a berlini belügyekért felelős szociáldemokrata politikus, Andreas Geisel bejárta Neuköllnt, az útja során pedig találkozott a valósággal. A túrát követően azt mondta Geisel a focus.de nevű hírportálnak, hogy mélyen elgondolkodtatta az, amit látott, és sajnos azonnali megoldást nem is tud ígérni.

Forrás: vilagfigyelo.com

Hasonló hírek

EU-államtitkár: több uniós tagállam is ellenzi a kötelező menekültkvótákat

info

Meztelen férfi szaladgált a Szent Péter-bazilikában

info

Röhögve gyújtotta fel a házukat, hogy apja benn égjen

Mazsi