Hirmagazin.eu
Főoldal » Elesett a belső határok nélküli Európa egyik szimbóluma! Oszd meg!
Kiemelt külföldi hírek

Elesett a belső határok nélküli Európa egyik szimbóluma! Oszd meg!

Határellenőrzést vezetett be Ausztria több átkelőn a német–osztrák és az olasz–osztrák határon.

A kép illusztráció. MTI Fotó: Krizsán Csaba

A hivatalos indoklás szerint ideiglenes intézkedésről van szó, és azért szigorították az ellenőrzést, mert a héten Innsbruckban találkoznak az uniós belügyminiszterek.

Többek szerint viszont ez lehet a válasz a bevándorlással kapcsolatos német szigorításokra – közölte az M1 Híradója.

Terelőbójákkal egy sávra szűkítették a forgalmat Kufsteinnél a rendőrök, így az autósok csak lassan haladhatnak. Hasonló a helyzet az olasz–osztrák határon is. A bécsi belügy hivatalos közlése szerint a csütörtökön Innsbruckban rendezendő uniós belügyminiszteri csúcs miatt szigorították az ellenőrzést hétfő hajnaltól a határokon.

A Brenner-hágónál is szigorítottak

A fokozott határellenőrzés azonban nem most kezdődött Ausztria határszakaszain. Az osztrák kancellár, Sebastian Kurz és Herbert Kickl belügyminiszter egy hete beszélt arról, hogy a német bevándorlásügyi szigorítás miatt félő, hogy Ausztriában rekednek a Németországba tartó migránsok. Kickl kiemelte, a szlovén szakaszon már eddig is volt ellenőrzés, ebben semmi új nincs. Az újdonság a Brenner-hágónál elrendelt szigor.

Az olasz–osztrák határon fekvő Brenner-hágó a belső határok nélküli Európa egyik szimbóluma. Az 1374 méteres magasságban lévő alpesi átkelő egyben a kulcspontja a legfontosabb észak–déli közlekedési folyosónak az unión belül. A szigorított ellenőrzés bevezetését az osztrák kormány néhány tagja is károsnak tartja. Az osztrák bejelentésre indulatos válasz érkezett Rómából. Az olasz alsóház elnöke elfogadhatatlannak és gyalázatosnak nevezte a határzárat.

Olaszországnak kedvező is lehet a lépés

Matteo Salvini olasz belügyminiszter közölte, végső soron Olaszországnak még kedvez is ez a lépés, hiszen ha Ausztria lezárja déli határát a migránsok elől, akkor Olaszország is lezárhatja északi határát azon migránsok elől, akiket esetleg Németország vagy Ausztria szeretne visszatoloncolni.

Fontos pont volt az olasz Ventimiglia

Az olasz–francia határon fekvő Ventimiglia már 2015-ben is a hírek középpontjában volt. Az Olaszországban partot érő illegális bevándorlók közül sokan Nagy-Britannia felé vették az irányt. Ventimigliánál mentek át Franciaországba, ám egy idő után francia részről lezárták a határt.

„Schengen meghalt Ventimigliánál” – ezzel a címmel közölt helyszíni tudósítást az olasz Il Giornale című lap. Azt írta, az utóbbi hetekben a francia hatóságok maximálisra erősítették az Olaszországból érkezők ellenőrzését. Tüzetesen átvizsgálnak minden egyes autót és vonatot illegális bevándorlókat keresve. Az Il Giornale cikke szerint az uniós tagállamok közötti szabad mozgás érvényét veszítette az Olaszország és Franciaország közötti határátkelőkön.

Forrás: M1

Hasonló hírek

A bevándorlókról beszélt Ferenc pápa az újévi szentmiséjén

Géza

2020-ra el fog tűnni örökre a Kanári-szigetek szigetcsoport 3 legkisebb szigete: La Palma, La Gomera, El Hierro

Géza

A migránsok újra gyilkoltak! Megerőszakolták, majd meggyilkolták a 18 éves Helenát, Svédországban! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!