Hirmagazin.eu
Főoldal » Elérte Magyarország déli határát a balkáni bevándorlóhullám – videó
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Elérte Magyarország déli határát a balkáni bevándorlóhullám – videó

A görög szigetekre továbbra is rohamtempóban, ezrével érkeznek a bevándorlók, ennek hatására egy hónap alatt háromszorosára nőtt azoknak a száma, akik illegálisan próbálnak átjutni a szerb-magyar határon.

Az M1 stábjának a délvidéki Magyarkanizsán azt mondták, naponta 50 „idegen” jelenik meg a településen, az ott lakók sötétedés után már félnek kimenni az utcára – közölte az M1 Híradója.

Magyarkanizsán pár hét alatt drasztikusan megnőtt a bevándorlók száma, napi ötven új ember érkezik. A település tíz kilométerre van a magyar határtól. A városvezetés szerint Magyarkanizsát arra használják, hogy éjjelente innen induljanak a magyar határ felé. A helyiek azt nyilatkozták, kétségbe vannak esve.

A határ magyar oldalán sokan lebuktak a rendőrök előtt. Volt, akit rakománynak álcázott kartondobozban találtak meg, és olyan is, aki gumiabroncsok közé bújt. A rendőrség heti összesítéséből kiderül, hogy október közepe óta megháromszorozódott azoknak a száma, akik a magyar határnál próbálkoznak. Október közepén 168-an próbálkoztak, a múlt héten viszont már 668-an.

Bonyolult helyzet alakulhat ki, különösen, ha erőszakos módon, többen jönnek egyszerre” – ezt mondta Kis-Benedek József a Kossuth Rádióban. Úgy fogalmazott, fel kell készülni rá, hogy tömegesen indulnak el a magyar határ felé a migránsok, és ha hirtelen nagy tömeg érkezik, az veszélyes lehet. Hozzátette, ha valaki szándékosan, erőszakosan megsérti a határt, az bűncselekményt követ el.

Délről közben folyamatos az utánpótlás. Görögországba a múlt hétvégén csaknem 1400 bevándorló érkezett. Közben Bosznia-Hercegovinában a hivatalos adatok szerint huszonötezren vannak, az egész Balkánon pedig százezren. Mindkét irányból, vagyis Bosznia-Hercegovinából és Görögországból is Szerbia felé jön a tömeg.

Ugyanaz történik, ami három éve, a migrációs válság kellős közepén. Szakértők szerint csak idő kérdése, hogy mikor próbálnak meg tömegesen, vagy nagyobb csoportokba verődve átszökni a magyar határon.

A címlapfotó illusztráció.

M1, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

7 évet is kaphatnak az unokázós csaló bűnözők – videó

Géza

Frissítés! Elfogták a rabot! Kimenőt kapott a börtönből a nagyecsedi férfi, majd embert ölt

Géza

Összehangolt rendőri ellenőrzés a Dráván

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected]agazin.eu.

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------