Image default
Csillagászat, űrkutatás

Elérte a világűr határát utasaival a Virgin Galactic (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Az ötödik repülés alkalmával a VSS Unity szuperszonikus gépe, a Virgin Galactic elérte a világűr határát.

A legutóbbi repülés során három ember utazott a szupergép fedélzetén, köztük Beth Moses űrhajós oktató, aki egyben a Virgin Galactic főoktatója is. Moses volt a Richard Branson tulajdonában lévő cég, a VSS Unity első női utasa is – írja a Mirror.

Moses volt Richard Branson cégének, a VSS Unitynak az első női utasa. A cég célja, hogy a jövőben járataikkal eljuttassák utasaikat a világűr szélére, ahol megtapasztalhatják a súlytalanság állapotát, és megcsodálhatják a Földet is a magasból.

A Virgin Galactic egészen tavaly decemberig nem érte el az űr határát, azonban decemberben a szuperszonikus gép több mint 51 mérföldnyire emelkedett a felszíntől, és ezzel első alkalommal teljesítette a kitűzött célt.

A pár nappal ezelőtti tesztrepülés a sorban már az ötödik volt, de az első olyan alkalom, amikor egyszerre három személy is tartózkodott a fedélzetén.

Branson korábban azt mondta, reméli, hogy a nyáron már beindulhat az utasszállítás. A VSS Unity a tervek szerint a szuperszonikus gépeket az új-mexikói sivatagban található Spaceport America bázisról indítja majd útnak.

A február 22-i repülést az erős szél miatt két nappal el kellett halasztaniuk. Ráadásul a kísérletben Branson sem tudott részt venni, mivel Kolumbiába utazott egy segélykoncertre, ahol pénzt gyűjtöttek a válság sújtotta Venezuela számára.

Forrás: Mirror.uk

Hasonló hírek

Szijjártó: Magyarország újra részt akar venni a világűr békés célú használatában

Géza

Karnyújtásnyira a Földön kívüli élet?

info

Diákműhold indul az űrbe, magyar műszerekkel

Géza