Hirmagazin.eu
Főoldal » Élelmezési világnap
Tudástár - minden érdekesség

Élelmezési világnap

Október 16. – Élelmezési világnap. Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO Rómában ülésező konferenciája 1979-ben magyar határozati javaslat alapján nyilvánította világélelmezési napnak október 16-át.

Október 16-án arra emlékeznek, hogy 1945-ben ezen a napon alakult meg a FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations).

A szervezet feladata a tagállamok táplálkozási és életszínvonalának emelése az élelmiszerek és mezőgazdasági termékek termelésének és hatékony nemzetközi elosztásának segítségével.

A magyar kezdeményezés szerint a “farmerek világnapja” a Magyarországon szokásos aratás kezdetén, Péter-Pál napján lett volna, de végül a FAO születésnapját választották, s a fejlődő országok kérésére ez a nap nem a farmerekről, hanem az éhínség elleni küzdelemről szól.

1981 óta ezen a napon az emberiség nagy részét sújtó élelmezési gondok orvoslásának szükségességére, a mezőgazdaság és az élelmiszer termelés elsőrendű fontosságára figyelmeztetnek.

Forrás: wikipedia; Kép: Google;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

300 éves a legkorábban Nagy-Britanniába érkezett tea

info

A legtöbb ember nem tudja, hogyan kell helyesen írni ezt a betűt

Géza

Megiszol egy sört. Mi történik a következő 24 órában?

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------