Főoldal » Elektrolitokban gazdag ital – így készítsd el!
Egészség - betegség

Elektrolitokban gazdag ital – így készítsd el!

Az elektrolitoknak nagy szerepük van abban, hogy a szervezetünk megfelelően működjön, ők a felelősek az egyensúly fenntartásáért is. Szabályozzák az izom- és idegműködést, a hidratálást, a vér pH-értékét, és a vérnyomást is. Nagyon fontos, hogy elegendő elektrolit legyen a szervezetünkben.

elektrolit-ital

A nátrium, kalcium, kálium, magnézium-klorid, hidrogén-karbonát, és a hidrogén-foszfát a fontos elektrolitok sorába tartozik. Szakemberek szerint ezek az elektrolitok elengedhetetlenek a kiegyensúlyozott élethez, azonban arra is vigyáznunk kell, hogy ne halmozódjanak fel túlságosan a szervezetünkben. Ha túl kevés van belőlük, izmaink meggyengülnek, ha túl sok, akkor viszont a kelleténél jobban megfeszülnek.

Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan tudjunk a leghatékonyabbelektrolitos italtkészíteni otthon.

Hozzávalók: 1/2 csésze friss narancslé, 1/4 csésze friss citromlé, 2 csésze víz vagy kókuszvíz, 2 evőkanál méz vagy juharszirup, 1/8 teáskanál himalájai só, vagy tengeri só.

Elkészítés: nagyon egyszerű elkészíteni, addig keverjük a hozzávalókat, míg az édes és sós ízek egyenlő arányban eloszlanak. Fogyasztásig tároljuk a hűtőszekrényben.

Ihatjuk sportolás után, betegség esetén, de akkor is jó hatással van, ha csak szinten akarjuk tartani a szervezetünk.

  • tengeri só: nagyon fontos szerepet játszik a hormonális szint, és az anyagcsere szabályozásában, ezenkívül pedig csökkenti az adrenalinszintet. A rózsaszín himalájai só általában sokkal több nyomelemet tartalmaz.
  • citrusfélék: nagyon sok C-vitamint tartalmaznak, és kiválóan erősítik az immunrendszert
  • méz: nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, könnyen emészthető, fenntartja az energiaszintet, nyugtató hatása van
  • kókuszvíz: azonnali energiát biztosít a szervezet számára

 

 

twice

Hasonló hírek

A szervgyógyító szuggesztiós mondatok titka

Edit

Mit keres a szuper baktérium a vizünkben?

Mazsi

Hihetetlen, mit művel testeddel a keserű csokoládé!

Mazsi