Hirmagazin.eu
Főoldal » Elég volt! Azonnali hatállyal véget vetettek a börtönbiznisznek
Belföldi hírek

Elég volt! Azonnali hatállyal véget vetettek a börtönbiznisznek

A kormány azonnali hatállyal felfüggeszti a börtönkártérítések kifizetését – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára szombaton.

Az államtitkár hangsúlyozta, Orbán Viktor miniszterelnök pénteki bejelentésének megfelelően már a hivatalos kormányhatározat is megszületett. Ez az első és legfontosabb lépés a „börtönbiznisz” megállítására – tette hozzá.

Az elkövetkező napok, hetek vonatkozó feladataival kapcsolatban arról beszélt, hogy az IM felülvizsgálja a szabályozást, és annak eredményéről tájékoztatja a kormányt, várhatóan már a jövő heti kormányülésen.

A kormány álláspontja az, hogy a „börtönbiznisz” egy tudatos visszaélés a joggal, az uniós és a magyar joggal is – szögezte le. Hozzátette, ez a tevékenység károsítja az államot, rontja az igazságszolgáltatásba vetett közbizalmat, és sérti az emberek igazságérzetét.

Mint mondta, a társadalom elvárása nem az, hogy a börtönben a bűnözők meggazdagodjanak, és elfogadhatatlan, hogy akár súlyos, erőszakos bűnözők és az őket segítő dörzsölt ügyvédek milliókat tegyenek zsebre a börtönévek alatt úgy, hogy mindenféle mondvacsinált ürüggyel beperlik az államot az állítólagos rossz börtönkörülményekre és zsúfoltságra hivatkozva.

Börtönbiznisz

-Elítélt bűnözőknek fizetünk azért, mert a fogvatartás nem volt megfelelő? Hát hova jutunk így?

A miniszterelnök vetette fel a témát a a múlt csütörtöki Kormányinfón. Lehetetlen állapotnak nevezte, hogy magyar ügyvédek, uniós döntések alapján, a rossz börtön körülmények miatt milliókat vesznek el az államtól.

„Konzultáltam is az igazságügyi miniszter asszonnyal, hogy egy fillért se fizessünk! Mert nagyon sok összegre büntettek bennünket, és mondtam, hogy vállaljuk a vitát, indítsuk újra ezt a vitát, ez egy lehetetlen állapot.” – fejtette ki Orbán.

A börtönbiznisz Magyarországon az elmúlt években teljesedett ki, már konkrét hirdetések is megjelentek az „emberhez méltatlan fogva tartási körülmények” kártérítése érdekében, A 444 például arra hívta fel a figyelmet, hogy „akinek van egy csöpp esze, beperli a magyar államot.”
Az esetek nagy többségében a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága igazat is ad a fogvatartottaknak, így részükre a magyar állam köteles jelentős összegű kártérítést megfizetni a magyar állam és adófizetők rovására. Ennek az „üzletágnak” szeretne véget vetni a Fidesz, mint ahogy az a múlt heti miniszterelnöki sajtótájékoztatóból kiderült.

Mára tízmilliárdos iparággá vált a “börtönbiznisz”, amelyen bűnözők, dörzsölt ügyvédek és Soros-szervezetek gazdagodnak.

Börtönben ülő bűnözők – köztük gyilkosok, gyermekgyilkosok, erőszaktevők, csalók vagy rablók – a dörzsölt ügyvédjeik és a Soros-hálózat segítségével elképesztő összegeket perelnek ki az államból a börtönkörülményekre hivatkozva.

Mára 12 ezer ilyen pert indítottak a magyar állam ellen közel tízmilliárd forintos kártérítési összegben.

2017-ben 694, 2018-ban 3745, 2019 februárjáig pedig összesen 771 végzés született a rossz börtönkörülmények miatt. Három éve összesen 678 654 650 forint, tavaly 3 495 528 842 forint, idén pedig eddig 533 937 700 forint kártalanítást fizettek ki fogvatartottaknak.

A beadványdömping egyik haszonélvezője a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda lehetett. De gyakorta megfordult az emberi jogi bíróságon Karsai Dániel, a Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért – egy másik Soros György által is szponzorált szervezet – partnere.

A Magyar Nemzet megkereste Magyar Györgyöt, hogy irodája börtönbizniszből származó bevételeinek nagyságáról kérdezze. A szocialista kötődésű ügyvéd azonban az ügyvédi titokra hivatkozva megtagadta a válaszadást.

A bűnözők védelmében rejlő biznisz nagyságát Magyar György egy 2013-as nyilatkozata is érzékletesen szemlélteti. Magyar akkor összességében harmincmilliárd forintra becsülte azt az összeget, amelyet a magyar államnak ki kell fizetnie a fogvatartottak kártérítése címén, hacsak nem tud nekik megfelelő elhelyezést biztosítani.

Az eljárások adatai szerint egy-egy ügy végén átlagosan kétezer euró – nagyjából 650 ezer forint – perköltséget fizettetett ki a magyar állammal az EJEB. Ez magában foglalhatta az ügyvédi munkadíjat is. A kártérítések akár több millió forintos összegéből pedig sikerdíj címén szintén ugyancsak részesülhettek az ügyvédi irodák, amelyek így fogvatartottanként akár fél- vagy háromnegyed millió forintot is bezsebelhettek.

Forrás: Ripost.hu

 

Hasonló hírek

Napi horoszkóp – 2017. Szeptember 11.

Mazsi

Halálos baleset az M0-áson

Géza

Tovább csökkent az államadósság

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------