Image default
Külföld

Elefánt végzett a brit katonával, aki éppen az orvvadászat ellen küzdött

Malawiban a 22 éves Mathew Talbot brit katona éppen egy orvvadászok elleni akcióban vett részt, mikor szerencsétlen módon megtámadta őt egy elefánt.

A tragédia akkor történt, amikor egy afrikai őrjáraton vettek részt a parkőrökkel brit fegyveres katonák, csakhogy a nagyjából 2 méter magas fűben haladva belebotlottak egy elefántcsordába. Az egyik állat valószínűleg megijedhetett a hirtelen felbukkanó fegyveresek láttán, ezért neki rontott Talbotnak. A fiatal katona a támadás során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette. Úgy tudni, az őrjárat során senki másnak nem esett bántódása.

A fiatal katona halála után a brit védelmi miniszter úgy nyilatkozott, ez az eset is arra szolgáltat jó példát, milyen nagy veszélynek vannak kitéve azok a brit katonák, akik az orvvadászok ellen próbálják megvédeni a legveszélyeztetettebb állatfajokat. A védelmi miniszter azt is hozzátette, hogy jelenleg is 120 brit katona teljesít szolgálatot Malawiban – írja a 444.hu oldala a BBC információ alapján.

bbc

Hasonló hírek

Ramsey átka tovább sújt, Nancy Reagant gyászolja Amerika

Mazsi

Migránsok támadtak szerb rendőrökre

Géza

Török biztonsági források szerint az Iszlám Állam áll az ankarai robbantások háttérben

Edit