Image default
Külföld

Elefánt végzett a brit katonával, aki éppen az orvvadászat ellen küzdött

Malawiban a 22 éves Mathew Talbot brit katona éppen egy orvvadászok elleni akcióban vett részt, mikor szerencsétlen módon megtámadta őt egy elefánt.

A tragédia akkor történt, amikor egy afrikai őrjáraton vettek részt a parkőrökkel brit fegyveres katonák, csakhogy a nagyjából 2 méter magas fűben haladva belebotlottak egy elefántcsordába. Az egyik állat valószínűleg megijedhetett a hirtelen felbukkanó fegyveresek láttán, ezért neki rontott Talbotnak. A fiatal katona a támadás során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette. Úgy tudni, az őrjárat során senki másnak nem esett bántódása.

A fiatal katona halála után a brit védelmi miniszter úgy nyilatkozott, ez az eset is arra szolgáltat jó példát, milyen nagy veszélynek vannak kitéve azok a brit katonák, akik az orvvadászok ellen próbálják megvédeni a legveszélyeztetettebb állatfajokat. A védelmi miniszter azt is hozzátette, hogy jelenleg is 120 brit katona teljesít szolgálatot Malawiban – írja a 444.hu oldala a BBC információ alapján.

bbc

Hasonló hírek

ISIS-sebesülteket ápoló titkos kórházat vezet a török elnök lánya

Mazsi

Szörnyű baleset tegnap! Négy gyermek halt meg a vasúti átjáróban!

Géza

Németországban már igazoltatni sem lehet a migránsokat?

Mazsi