Hirmagazin.eu
Főoldal » Elefánt született a fővárosi állatkertben
Állatvilág

Elefánt született a fővárosi állatkertben

Szerda hajnalban megszületett Angele várva várt második borja. Az anyaállat és a kis elefánt is jól van, ám most még csak a gondozók és az állatorvosok láthatják. Jelenleg arra várnak, hogy a jövevény szopni kezdjen.

Szerdán hajnalban kis elefánt született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Angele, az anyaállat vemhességét már februárban bejelentették, és elmondták, hogy borjára késő ősszel lehet majd számítani. Az ellésre egészen pontosan hajnali 3 óra 54 perckor került sor.

Az állatkert közlése szerint szerencsére minden rendben zajlott, és a kis elefánt nem sokkal később sikeresen lábra is állt. A gondozók most arra várnak, hogy szopni kezdjen – írja a Budapesti Állat- és Növénykert hivatalos honlapján.

Az ellés alatt végig jelen volt Angele előző borja, a csaknem ötéves Asha is. Technikailag lett volna lehetőségük a különválasztásra, de jobbnak látták, ha ő is jelen van kistestvére születésekor. Ez az állapot megfelelt a természetes állapotoknak is, hiszen az elefántok a vadonban is csordában élnek.

Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert, Facebook

Ez a megoldás azért is volt szerencsés, mert az előző kis elefánt történetesen nőstény, és felnövekedve hasznos lehet számára, ha láthatja az anyját gyermeknevelés közben. Asha természetesen élénken érdeklődik kistestvére iránt, ha azonban ez az érdeklődés már kissé tolakodó, Angele azonnal odébb tessékeli.

Mivel az újszülöttnek és az anyaállatnak ilyenkor a legteljesebb nyugalomra van szüksége, a 2008-ban épült elefántcsarnokot további intézkedésig lezárták. Jelenleg az elefántokhoz a beosztott állatgondozókon és az állatorvosokon kívül senki nem mehet. A gondozók is csak akkor lépnek be a területre, amikor ez feltétlenül szükséges, egyébként monitoron keresztül figyelik az eseményeket. Assamot, az apaállatot viszont most is megtekinthetik a látogatók a patinás régi Elefántházban.

Forrás: hirado.hu

Képek: Budapesti Állat- és Növénykert

Hasonló hírek

Webkamera örökítette meg egy parlagisas-fészek leszakadását

Edit

Láttál már macskát gördeszkázni? Elképesztő VIDEÓ!

Edit

Tündér lehet az ország legidősebb lova

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!