Hirmagazin.eu
Külföld

Éledeznek az európai múzeumok – videó

Londontól Párizson át Athénig sok európai múzeum újra kinyit májusban.

Éledeznek az európai múzeumok
Szerzői jogok  from AFP video

Londontól Párizson át Athénig sok európai múzeum újra kinyit májusban. Így több hónap után fellélegezhetnek végre a kulturális örökség őrzői és rajongói is.

A világ legnépszerűbb múzeumába, a párizsi Louvre-ba szerda reggel óta újra szabad a belépés. A kiállítóhely fél éven át volt zárva, és most is csak korlátozottan tud látogatókat fogadni. Így az már biztos, hogy a korábban megszokottnál sokkal kisebb lesz a tumultus, akár a Mona Lisát is alaposan szemügyre vehetik.

Thibault Camus/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved
egy Greco-festmény a helyére került februárban, miután visszaérkezett ChicagóbólThibault Camus/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

A londoni múzeumok is kinyitnak. A tekintélyes Royal Academy of Arts David Hockney festményeiből rendezett nagyszabású kiállítást. A brit járványügyi szabályok egyre lazábbak, így viszonylag sokan láthatják majd a tavasszal foglalkozó tematikus tárlatot.

Joel Ryan/AP
David Hockney saját festménye előtt a Royal Academy of Arts-ban 2012-benJoel Ryan/AP

Alex Ruger, A Royal Academy főigazgatója arról beszélt a kiállítás megnyitója után, hogy a tavasz mindig is az újjászületés ideje volt, így ez most passzol az újranyitáshoz, ebben az értelemben ők is “kinyílnak”. David képei pedig “átkozottul” optimisták, színesek, olyan pozitív hangulatot árasztanak, amilyenre szerinte most nagy szükségünk van.

A kiállítás szeptember 26-ig látogatható.

Peter Dejong/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved
A Rijksmuseum a rabszolgaság hollandiai történetét mutaja be az újranyitás első kiállításánPeter Dejong/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Tavasz van az amszterdami Rijksmuseumban is, bár a holland múzeum egy kicsit komorabb témával, a rabszolgaság hollandiai történetével kezd. A megnyitón ott volt a holland király, Vilmos Sándor is.

A kiállításra jegy csak online váltható.

Thanassis Stavrakis/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved
Az Akropolisz AthénbanThanassis Stavrakis/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Európa déli felén, Athénban is újranyitottak a múzeumok, köztük az Akropolisz is, ahol a helyzetnek megfelelően átalakították az ülőhelyeket, és szigorú egészségügyi szabályokat vezettek be.

A turisták tömegei még nem érkeztek meg, de a görög főváros utcái máris egyre több embert vonzanak, és lassan megtelnek a teraszok is.

euronews

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Új repülőtér okozhat óriási károkat Machu Picchu híres romvárosában

Géza

Újabb váratlan fordulat a magyar-amerikai kapcsolatban

Edit

Templomot foglaltak el a migránsok és a francia “függetlenek”… – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------