Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Eldurvult a vita egy budapesti középiskolában: kórházba juttatta diákját a tanárnő

Budapest — Elszabadultak és tettlegességig fajultak az indulatok egy fővárosi középiskolában: egy tanárnő és diákja közötti konfliktus durvult el annyira, hogy mentőt kellett hívni a tanulóhoz. Egyelőre sem a diákok, sem az igazgató nem nyilatkozik a történtekről.

Információink szerint a tinédzser fiút, aki összetűzésbe keveredett a tanárnővel, fejsérüléssel szállították egy közeli kórházba. A gyermeket ezután további megfigyelés céljából az intézményben tartották, ahol megállapították, hogy fejsérülése nem súlyos, valamint nem is okozott maradandó károsodást. A fiatal azóta már elhagyhatta a kórházat, ismét részt vehet a tanórákon.

— Az eset kapcsán az intézmény vezetője azonnali belső vizsgálatot indított, amelynek lezárta ma várható. Az iskola vezetése a pedagógust felfüggesztette. A tanuló meghallgatása iskolapszichológus bevonásával történt – közölte lapunk érdeklődésére az érintett tanintézmény főigazgatója.

Megtaláltuk a botrányban érintett tanárnőt is. Telefonon annyit árult el, hogy nem emelt kezet a diákjára, ám a belső vizsgálat tényét nem tagadta. A megbeszélt találkozót végül lemondta, így nem tudtuk megkérdezni, hogy az ő szemszögéből pontosan mi is történt, illetve, hogy volt-e előzménye az incidensnek. Úgy tudjuk, a tanárnő a vizsgálat lezártáig nem taníthat.

– Vitathatatlan, hogy embert próbáló szakma a pedagógusé – kezdi Skultéti-Szabó Katalin klinikai szakpszichológus. – Ám azt nem engedheti meg magának egy tanár, hogy erőszakos eszközökkel neveljen: sok diák eleve olyan családi háttérrel rendelkezik, amelytől feszültté, agresszívvé válik, de akkor sem indokolt, hogy kezet emeljenek rá. Hiszen a pedagógus is a felnőttmintát nyújtja, az erőszak pedig erőszakot szül – magyarázta a szakértő.

Akár börtönbe is kerülhet

Ha igazak a vádak, illetve a szülők nem hagyják annyiban a dolgot, akár börtönbe is kerülhet a tanárnő, hiszen könnyű testi sértés esetén is rácsok mögé kerülhet egy bántalmazó. A büntető törvénykönyv szerint akkor követ el könnyű testi sértést valaki, ha az általa okozott sérülés vagy betegség nyolc napon belül gyógyul. Ezért akár két év szabadságvesztés is kiszabható.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Halálos baleset a 38-as számú főúton

info

Brutális felvételek jöttek a sárvári kettős tragédia helyszínéről -VIDEÓ

Mazsi

Eltűnés miatt keresi a rendőrség Kovács Zoltánt!

Géza