Hirmagazin.eu
Főoldal » Eldurvult a vita egy budapesti középiskolában: kórházba juttatta diákját a tanárnő
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Eldurvult a vita egy budapesti középiskolában: kórházba juttatta diákját a tanárnő

Budapest — Elszabadultak és tettlegességig fajultak az indulatok egy fővárosi középiskolában: egy tanárnő és diákja közötti konfliktus durvult el annyira, hogy mentőt kellett hívni a tanulóhoz. Egyelőre sem a diákok, sem az igazgató nem nyilatkozik a történtekről.

Információink szerint a tinédzser fiút, aki összetűzésbe keveredett a tanárnővel, fejsérüléssel szállították egy közeli kórházba. A gyermeket ezután további megfigyelés céljából az intézményben tartották, ahol megállapították, hogy fejsérülése nem súlyos, valamint nem is okozott maradandó károsodást. A fiatal azóta már elhagyhatta a kórházat, ismét részt vehet a tanórákon.

— Az eset kapcsán az intézmény vezetője azonnali belső vizsgálatot indított, amelynek lezárta ma várható. Az iskola vezetése a pedagógust felfüggesztette. A tanuló meghallgatása iskolapszichológus bevonásával történt – közölte lapunk érdeklődésére az érintett tanintézmény főigazgatója.

Megtaláltuk a botrányban érintett tanárnőt is. Telefonon annyit árult el, hogy nem emelt kezet a diákjára, ám a belső vizsgálat tényét nem tagadta. A megbeszélt találkozót végül lemondta, így nem tudtuk megkérdezni, hogy az ő szemszögéből pontosan mi is történt, illetve, hogy volt-e előzménye az incidensnek. Úgy tudjuk, a tanárnő a vizsgálat lezártáig nem taníthat.

– Vitathatatlan, hogy embert próbáló szakma a pedagógusé – kezdi Skultéti-Szabó Katalin klinikai szakpszichológus. – Ám azt nem engedheti meg magának egy tanár, hogy erőszakos eszközökkel neveljen: sok diák eleve olyan családi háttérrel rendelkezik, amelytől feszültté, agresszívvé válik, de akkor sem indokolt, hogy kezet emeljenek rá. Hiszen a pedagógus is a felnőttmintát nyújtja, az erőszak pedig erőszakot szül – magyarázta a szakértő.

Akár börtönbe is kerülhet

Ha igazak a vádak, illetve a szülők nem hagyják annyiban a dolgot, akár börtönbe is kerülhet a tanárnő, hiszen könnyű testi sértés esetén is rácsok mögé kerülhet egy bántalmazó. A büntető törvénykönyv szerint akkor követ el könnyű testi sértést valaki, ha az általa okozott sérülés vagy betegség nyolc napon belül gyógyul. Ezért akár két év szabadságvesztés is kiszabható.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Hírek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

info

Komoly vádak Delhu­sa Gjon ellen: lopta a legnagyobb slágerét

Géza

Egymilliárd forintos áfacsalás Borsodban

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------