Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Eldőlt, szabadul-e a börtönből Magyarország egyik legkegyetlenebb gyilkosa

Makó – Döntött a nyomozási bíró: börtönben marad Magyarország egyik legkegyetlenebb gyilkosa.

K. András (29), akit a széles közvélemény Muki néven ismert meg, 2006-ban a Makó melletti dűlőben megerőszakolta, majd egy fához kötözte és felgyújtotta a nála négy évvel idősebb Pénzes Henriettát (†18). A fiatal lánynak a pokoli fájdalmak ellenére volt annyi ereje, hogy kiszabadítsa magát és a nem messze dolgozó hagymaszedőktől segítséget kérjen. Heni kórházba került, ám életét a gondos orvosi ellátás sem tudta megmenteni, három héttel később meghalt.

A bírósági tárgyalás idején 16 éves K. András az eljárás során ötször tett vallomást, ebből négyszer különböző tartalmúakat. A bíróság ebből arra következtetett, hogy a vádlott szava hihetetlen. Volt, hogy bevallotta a bűncselekmény elkövetését, máskor pedig azt állította, nem ő volt aki megkötözte és felgyújtotta a lányt, ő „csak” benzinnel öntötte le a Henriettát. Utóbbi már csak azért sem lehet igaz, mert a fiatal lány a támadójaként Mukit nevezte meg a hagymaszedőknek.

A bíróság egy rendbeli aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, egy rendbeli erőszakos közösülés és egy rendbeli kifosztás bűntettében találta K. Andrást bűnösnek. A fiatal 15 év börtönbüntetést kapott.

Mivel a rabságban töltendő idejének ⅔-a lejár, a nyomozási bíró évente felülvizsgálja, hogy érdemes-e a szabad életre. Úgy tűnik azonban, Muki a rácsok mögött sem példás magaviseletű, így a döntéshozó a további fogvatrtása mellett döntött.

Információink szerint a férfi a fegyházban konyhai munkát végez, az általános iskolai tanulmányait pedig már befejezte. Az anyja pár éve meghalt, Muki azonban nem maradt látogató nélkül: lány testvére jár a beszélőkre a börtönbe, aki azt is megígérte neki, hogy a szabadulása után segít munkát találni. K. András tényleges börtönbüntetése 2021-ben járna le.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: RAS-archív

Hasonló hírek

Nap mint nap tűnnek el gyerekek! Elrabolnak vagy elcsalnak kiskorú gyermekeket! A médiának hatalmas szerepe van abban, hogy az eltűnt gyerekek hollétére fény derüljön! Ezért kérjük és köszönjük a megosztásokat! Hirmagazin.eu

Géza

Figyelem! Díjkitűzés: 100.000.- Ft a nyomravezetőnek! (Olvasd el és nézd meg a videót!)

Géza

Kábítószerkereskedő rendőrkézen – videó

Géza