Hirmagazin.eu
Belföldi hírek

Elbocsátások sorozatába kezdtek Karácsonyék

Karácsony Gergely főpolgármester ígérete szerint csak a vezetői és politikai posztokon folytatnak karcsúsítást, ennek ellenére most úgy tűnik, hogy fizikai és szellemi beosztottakat küldhetett el a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.

Magyar Nemzet megkeresésére az FKF 17 munkavállaló elbocsátását ismerte el.

Azt állították, hogy mindössze négy munkavállaló tartozott a fizikai állománycsoportba. A vállalat belső működését jól ismerő forrásaink azonban arról tájékoztattak, hogy a többi dolgozó sem vezető beosztású volt, hanem vagy adminisztratív munkakörökben, vagy a humánerőforrás-osztályon láttak el beosztotti feladatköröket.

Leépítéskor általában az az irányelv, hogy elsősorban a nyugdíjasokat bocsátják el, mert nekik már van biztos jövedelemforrásuk. A fentebb említett esetben állományban maradhatott nyugdíj mellett dolgozó fizikai munkavállaló is.

A további létszámcsökkentés tervét a vállalat tagadta, annak ellenére, hogy

több tanú is azt állítja, hogy a tartályellátó csoport vezetője számos dolgozó jelenlétében kijelentette, hogy azok sem lehetnek nyugodtak, akiket most nem bocsátottak el, mert a jövő év elején, március végéig még számos munkatársat elküldenek.

Ám nem ez az egyetlen hely, ahol tömeges elbocsátások vannak, egy korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy a fővárosi cégekben tömegével bocsátják el az alkalmazottakat.

A Magyar Nemzet cikke szerint a birtokukba került egy belső levelezés, amivel azt bizonyítják, hogy

a főváros vezetése tudott arról, hogy nem csak vezetői és politikai pozíciókból küldenek el embereket.

Az FKF a több munkavállalót is érintő elbocsátásokat az év eleje óta zajló racionalizálási folyamat egyik elemének nevezte.

A címlapfotó illusztráció.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Az ellenzéki pártok végrehajtanák a Soros-tervet

Géza

Ónos eső, hózápor, viharos szél

Edit

Komoly dugó készül Óbudán

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------