Image default
Külföld

Elájult szülés közben a nő, rémálomba csöppent, amikor felébredt

Szörnyű dolgokon ment keresztül a nő második szülésénél.

Amikor megindultak a fájások, Teodora del Carmen Vásquez azonnal kihívta a mentőket, de a magzatvíz idő előtt elfolyt, és mire kiértek, a nőt eszméletlenül találták. A gyereke halva született, de mégsem ez volt az egyetlen borzalom, amin keresztül kellett mennie.

Teodora arra ébredt, hogy megbilincselik, és erősen vérzik. Ahelyett, hogy ellátták volna, elkezdték kikérdezni, és megvádolták gyermeke megölésével. Végül az utolsó pillanatban vitték el a mentők, és látták el. Az asszonyt, akinek már van egy 11 éves fia, 30 év börtönre ítélték.

Az eset El Salvadorban történt, ahol totális abortusztilalom van, és ez olyan szélsőséges esetekhez vezet, hogy még azokat a nőket is meggyanúsítják, akik orvosi segítséget kérnek valamilyen terhességi komplikáció miatt. Még az elvetélést és a halva születést is bűntényként kezelik. Az abortusz még akkor is bűncselekmény, ha erőszak, vagy hasonló miatt lett a nő terhes.

Mivel az orvosok azonnal jelentenek a hatóságoknak és a legkisebb probléma esetén is azt mondják, hogy biztos abortusza volt a nőnek, így a terhes anyák nem mernek elmenni orvoshoz, így gyakran úgy telik el kilenc hónap, hogy egy szakember se néz rá a nőre – írta a Mirror.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

A kutatók is elsápadtak: minden embert sugárzás ért

Mazsi

Élő adásban menekült meg a halálból a riporter

info

Többemeletes háznak ütközött egy kisrepülőgép Floridában (A cikk videót tartalmaz)

Géza