Hirmagazin.eu
Főoldal » Eladják a magyar RTL-t?
Gazdaság

Eladják a magyar RTL-t?

A Figyelő szerint már többről is szó lehet, mint piaci pletykáról.

A hetilap cikke felidézi, hogy a Magyar RTL Televízió vezére, Vidus Gabriella és a csatorna reklámperceit értékesítő R-Time ügyvezetője, Dudás Gergely is borúsan nyilatkozott a piaci kilátásokról. Hozzáteszik, hogy ezzel szemben a növekedés 8,6 százalékos volt, mely az állami hirdetésektől megtisztítva is 2 százalékot ért el.

Számok

„Azonban a magyar RTL elsőre szokatlan magatartása akkor nyer értelmet, amikor alaposan átnézzük az éves jelentést, és azt látjuk, hogy a cég bevétele kismértékben, a 2015-ös 100 millióról 104 millió euróra növekedett, ám az üzemi nyereség 21 millióról 12 millió euróra csökkent, míg az adózás utáni eredmény 1,44 milliárd forintos mínuszt mutatott!” – írják.

Hozzáteszik, hogy – a borús nyilatkozatokkal – ugyan letörték az árakat, de nem tudták állni a versenyt. „…mert hiába nyeri meg a nézettségi versenyt számos estén az RTL legközvetlenebb versenytársaival szemben, ha ezt mégsem tudja pénzé konvertálni” – írják a rossz számokat a jelenlegi vezetés nyakába varrva. A cikk korábban megemlíti, hogy az RTL „természetesen” azt szokta hozni kifogásnak, hogy kevesebb az állami hirdetés a csatornán.

Aula a Magyar RTL budatétényi székházában (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Több mint pletyka?

„…az anyacég, mint rendes pénztermelő vállalkozás, előbb-utóbb valamilyen módon megszabadul a kolonctól” – vonják le a következtetést. Felhívják rá a figyelmet, hogy a Viacom több fronton is együttműködött az RTL-lel, itthon az RTL Spike kapcsán, míg Lengyelországban a németeknek lobbiznak az amerikaiak. Kiemelik, hogy itthon a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesületének alelnöki székébe a Viacom regionális vezérigazgatóját választották, gyakorlatilag az RTL-vezér, Vidus Gabriella helyére.

Forrás – szöveg: hirado.hu/Figyelő

Forrás – kép: MTI

Forrás további kép: RTL

 

Hasonló hírek

Terhek 2018-ban csökkenő szocho és növekvő minimálbér mellett

Géza

A vizsgált étrend-kiegészítők közül 3 nem felelt meg a követelményeknek

info

Módosul az e-útdíjról szóló rendelet

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!