Főoldal » Ekkor nézhettek csillaghullást augusztusban
Tudástár - minden érdekesség

Ekkor nézhettek csillaghullást augusztusban

hirmagazin_2015-08-07_104819

Akár percenként is láthattok egy-két hullócsillagot.

Nincs is romantikusabb program nyáron, mint figyelni a hullócsillagokat éjjel egy mezőn hanyatt fekve. 2015 augusztusában akár percenként is láthattok egy-két “csillagot” a légkörbe érni, ugyanis várhatóan augusztusban újra látható lesz Perseidák meteorraj.

Perseidák

A Perseidák meteorrajt általában augusztus 12-13 körül láthatjátok. “Szent Lőrinc könnyeinek” is szokták nevezni a 258 augusztus 10-én mártírhalált halt Szent Lőrinc emlékére. A Perseidák igazán látványos, hiszen a A meteoritok a légkörünkben elégve látványos hullócsillaggá válnak. Az ismert meteorrajok közül a Perseidák rendelkezik az egyik legnagyobb sebességgel.

Augusztus 12-én este érdemes figyelnetek az eget, a maximumot ugyanis ekkor várhatjátok.

Azonban már augusztus 10-től nézegethettek az éjszakai ég felé hullócsillag reményében. A siker érdekében lehetőség szerint a városoktól távolabb nézzétek az eget, mert ott kisebb a fényszennyezés. A lehető legjobb, ha találtok egy körpanorámát garantáló helyet.

Hiedelmek a csillaghullás kapcsán

Ha hullócsillagot láttok, a hiedelem szerint kívánhattok valamit. Ha azt senkinek nem áruljátok el, akkor kívánságotok teljesül egy éven belül.

Egy másik hiedelem szerint a hullócsillagok a fényükkel a szüzességüket éppen akkor elveszítő lányokat számolják össze.

Forrás: szeretlekmagyaroroszag; Kép: Google. illusztráció;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Tudtad? Tízmilliószoros nap van ma!

info

Ha érdekel, hogy mit ünneplünk március 15 -én, és érdekel a nemzet történelme, nemcsak ami a könyvekben van, olvasd el ezt a cikket! Nem rövid, de megéri! Hirmagazin.eu

Géza

Remegve videózták a gazdák, mi csinálja a gabonaköröket a földjükön – VIDEÓ

Mazsi