Főoldal » Együtt a mentésben – a tűzoltó és hős kutyája
Állatvilág

Együtt a mentésben – a tűzoltó és hős kutyája

Már nyolc koalát mentett meg a tűztől a hős spániel!

A tűzoltóknak segít Taylor, a springer spániel, akik az Ausztráliában tomboló bozóttüzet próbálják megfékezni. Remek orrának köszönhetően már nyolc koalát sikerült megmentenie a lángok elől!

Egy hős spániel segíti az ausztrál tűzoltókat: koalák után kutat remek szaglását használva a tűz által veszélyeztetett bozótosban. Taylor akár 125 méterről is képes kiszagolni a koalákat, így könnyedén nyomra tudja vezetni a tűzoltókat. Már nyolc koalát sikerült a segítségével megmenteni a lángok elől!

Taylor vezetője, Ryan Tate szerint a spániel a “millió dolláros kutya” és az eddigi legígéretesebb négylábú, akivel valaha dolga volt. Taylor ugyanis nem csak a koalákat, de a rókákat, nyulakat, macskákat és az erszényeseket is képes jelezni, így segítsége felbecsülhetetlen értékű Ausztráliában – mondhatni, ő a vadvilág megmentője. (Pontosabban egyik megmentője, hiszen Bear, a border collie keverék is segédkezik a koalák mentésében. Róla itt írtunk.)

A tűz által veszélyeztetett területeken él az egyik legegészségesebb koala populáció, így különösen fontos, hogy minél több állatot biztonságba tudjanak helyezni.

thenews, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Mintha egy meséből kelt volna életre a rózsaszín delfin

info

Ismét kecskék csinálják a fesztivált Budakeszin

Géza

Évekig számolják a washingtoni macskákat

Géza