Image default
Életmód hírek

Egyszerre lett rákos a kutyájával, az állat kitartott addig, míg ő meggyógyult

Mindketten megbetegedtek, sőt, a kutya a gazdája miatt maradt életben.

2015 májusában az 54 esztendős Sarah Page felfedezte, hogy egy agresszív tumor növekszik a bal mellében. Mindez csak kilenc hónappal azután történt, hogy border collie-labrador keverék kutyájában, Freyjában gyógyíthatatlan rákot diagnosztizáltak.

Annak ellenére, hogy az állatnak nem voltak jók a kilátásai – csak hat hónapot adott neki az állatorvos – Page szerint kedvence azért tartott ki, mert azt akarta, hogy ő is meggyógyuljon.

Sarah hűséges kutyáját a megmentőjének nevezi – itt lehet róluk nézegetni képeket – , mert Freyja még akkor is mosolyra tudta deríteni, amikor elveszítette a haját a kemoterápia miatt. A cornwalli asszony ma már jól van, míg Freyja még mindig harcol a rák ellen – négy évvel azután, hogy azt gondolták, hamarosan elveszítik. „Nem tudjuk, mit tartogat az élet Freyja számára, de igazából semmi jele annak, hogy rákos” – meséli a tulajdonos.

A nőt gyakorlatilag a kutyája ébresztette rá arra, hogy vizsgáltassa ki magát: „Éppen tévét néztünk, amikor a képernyőn megjelent egy macska, Freyja pedig megkattant tőle.

Felugrott és ugatott, közben pedig eltalálta a bal mellemet a mancsával. Akkor jutott eszembe, hogy elmegyek a mammográfiára.”

2014 februárjában, amikor épp a vizsgálati eredményt várta, Page furcsa tüneteket kezdett tapasztalni a kutyán. „A pocakját simogattam, amikor egy csomót éreztem a mellbimbóinál.” Pár hét múlva újabb csomókat érzett, s ekkor már ragaszkodott hozzá, hogy ne higgyen az állatorvosnak, hogy csak ciszták, ezért eltávolíttatta s ellenőriztette őket.

Sajnos rossz hírrel állt eléjük az állatorvos: Freyjának agresszív mellrákja van, s mindössze hat hónapja van hátra, mondta. Mivel ilyen előrehaladott állapotú volt a betegség, a kemoterápia szóba sem jöhetett. „Borzalmas hír volt”, mondja a gazda, aki mivel Amerikából származik, nincs sok barátja az Egyesült Királyságban s ha a párja dolgozik, minden idejét kedvencével tölti.

2015 májusában aztán Sarah is megtudta a lesújtó hírt: első stádiumú mellrákja van. 35 mm-es tumort találtak a mellében. „’Miért mi?’ – gondoltam. Tényleg hiszek benne, hogy a kutyákak van hatodik érzéke. Szerintem Freyja azért maradt életben, hogy mellettem maradjon és átsegítsen engem a rák elleni harcomban. Ha elment volna, nem tudom, mit tettem volna nélküle” – mondja a gazdi.

Sarah hat kör kemoterápiát, majd sugárkezelést kapott, s kutyája végig mellette volt. „Nagyon nehéz volt pozitívnak maradnom, miközben tudtam, hogy hamarosan elveszítem őt. Minden nap arra gondoltunk: ez lesz az utolsó?” Csakhogy Freyja hat hónap után sem tűnt betegebbnek, esze ágában sem volt távozni az árnyékvilágba. Azóta is vígan éldegél, s noha diagnosztizáltan beteg, talán még sokáig kitart gazdája mellett.

Egy kutatás szerint az állatok képesek átsegíteni az embereket a nehézségeken, s jóval könnyebbé tenni egy-egy betegséget vagy komplikált időszakot.

Forrás: Szeretlek Magyarország

Hasonló hírek

Mindenki hazánkban akar nyaralni, mert Magyarország olyan olcsó, hogy el sem hiszed! Oszd meg!

Géza

Így néz ki, ha egy 29 éves férfi összejön egy 67 éves nővel! Felkavaró fotók

Mazsi

Névnapok június 1-én

info