Főoldal » Egyre több német család költözik Magyarországra a biztonság miatt – Merkel is fontolóra vette a dolgot
Külföld

Egyre több német család költözik Magyarországra a biztonság miatt – Merkel is fontolóra vette a dolgot

Sorra költöznek Magyarországra a német állampolgárok. Az M1 munkatársai több családnál is forgattak a napokban, a megkérdezettek azt mondták, azért jöttek el Németországból és költöztek Magyarországra, mert békében és biztonságban szeretnének élni

– hangzott el az M1 Híradójában.

Először ünnepli a karácsonyt Magyarországon Tanja Weber, aki három hónapja költözött Zalakomárba. „Németországban állandó rettegésben éltem, már akkor elfogott a félelem, amikor az utcán lépéseket hallottam maga mögött” – mondta Tanja Weber az M1-nek. Hozzátette, előfordult már, hogy valaki követte, de szerencsére sikerült bemenekülnie háza kapuján, azonban, az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor

ő maga is majdnem áldozatul esett a migráns-erőszaknak.

Nemrég engem is majdnem megerőszakoltak, három szír volt az elkövető. El akartam adni egy kanapét, ezzel kapcsolatban kerestek meg, de a részletekről még mindig nem bírok beszélni. Feljelentést akartam tenni a rendőrségen, de azt mondták, hogy nincs esélyem, hiszen hárman vallanának ellenem” – mondta Tanja Weber. Ekkor döntötte el, hogy amilyen gyorsan csak lehet, elhagyja Németországot, mivel békében, biztonságban és boldogan szeretne élni.

Tanja Weber lánya sem érzi jól magát Németországban, ezért a tervek szerint egy év múlva az édesanyja után jön a családjával. Az ismeretségi körükben is egyre többen vannak, akik már Magyarországon élnek, vagy ide szeretnének költözni.

Egy másik német család két éve vásárolt házat a Zala megyei Csapi településen. Az ingatlant azóta felújították, az ott maradt régi tárgyakat pedig restaurálták. Steffen Richter korábban személyi védelemmel foglalkozott, ő már 2015-ben úgy vélte, hogy a tömeges bevándorlás beláthatatlan következményekkel jár majd.

Németország az iszlamizálódás felé halad. A kormány nem tudja, és valószínűleg nem is akarja megvédeni a lakosságot

– mondta.

Steffen Richter szerint észrevehető, hogy romlik a gazdaság,

százezreket bocsátanak el a munkahelyükről,

miközben a politikusok azt állítják, munkaerőhiány van, és ezért van szükség a bevándorlókra.

Richterék családja nem szakadt szét a költözéssel, hiszen testvére Kaposvár közelében él. Barátokban sincs hiány, eddig három német családnak segítettek a Magyarországra költözésben, a negyedik család pedig januárban érkezik majd. Honvágyat elmondásuk szerint egyre kevésbé éreznek. Új hazájuknak tekintik a magyarországi településeket, ahol reményeik szerint biztonságban élnek majd.

Angela Merkel korábban már beszélt arról, hogy szándékozik Magyarországra, azon belül is Budapestre költözni, most azonban Ő is megerősítette, hogy Magyarországon példaértékű a bíztonság, és fontolóra veszi a végleges hazánkba költözés dolgát.

A címlapfotó illusztráció.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Európába tartó embercsempész-hajót fogtak el

Edit

Az afgán migráns nem is érti, miért gond, hogy megerőszakolt egy német lányt

Géza

Vér áztatja London utcáit! Szinte szó szerint…

Mazsi