Hirmagazin.eu
Egészség - betegség

Egyre több negyvenest ér utol ez a kór

Szakemberek megfigyelték, hogy az embereket egyre korábban támadja meg a demencia, és az utóbbi időben már a negyvenes éveik végén járóknál is egyre gyakrabban diagnosztizálják ezt a problémát.

Egyre több negyvenest ér utol ez a kór

Két évtizeddel ezelőtt még jellemzően a 60-as éveik végén járókat érintette a betegség, újabban azonban – valószínűleg a környezeti tényezők hatására – csendes járványként terjed a fiatalabbak körében is. Amint azt Colin Pritchard, a Bournemouth Egyetem kutatója kifejtette, az elmúlt húsz évben jelentősen megváltoztak a környezeti körülmények, a repülőgépekből és autókból nagyon sok szennyezőanyag kerül a levegőbe, emellett a rovarirtó szerek, illetve az elektronikai eszközök által létrehozott elektromágneses mező is sok kárt tud okozni.

A vizsgálatot a szakemberek 11 éven át végezték 20 fejlett országban, és megállapították, hogy a demencia elsősorban egyes nyugati országokban, a 45 és 74 év közöttiek körében indult emelkedésnek, és nagyobb mértékben érintette a nőket. Összességében a Finnországban élő, 75 év feletti férfiak voltak a legveszélyeztetettebbek, közülük egymillióra 19 987 haláleset jutott, míg például Angliában ugyanez az arány férfiak esetében 6 862, nők esetében pedig 9 144 volt.

A kutatók ugyanakkor megjegyezték, hogy az idősebb korosztály úgy védekezhet a betegség ellen, ha hetente 3-5 alkalommal mozog egy félórát, nem dohányzik, csak kevés alkoholt fogyaszt, viszont sok friss gyümölcsöt és zöldséget eszik.

 

forrás: Nőinetcafe

Hasonló hírek

Szenzáció: vágás nélkül gyógyítják Magyarországon a pajzsmirigyet – VIDEÓ

Mazsi

17 magnéziumforrás, amellyel csökkenthető a szorongás, depresszió és szívinfarktus kockázata

Mazsi

3 szokás, aminek könnyen vesekő lehet az eredménye és a módszerek, amelyekkel megelőzhető

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------