Főoldal » Egyre több külföldi gyermek születik Németországban
Külföld

Egyre több külföldi gyermek születik Németországban

Megdöbbentő: Jelenleg a 82 millió német lakos közül csaknem 20 milliónak legalább egyik szülője már nem német állampolgár

Így jelenleg a 82 millió lakos közül csaknem 20 milliónak legalább egyik szülője nem német állampolgárként látta meg a napvilágot. Mint egy most készült felmérés kimutatta, a migrációs hátterű polgárok elsöprő többsége a jobb jövő reményében vándorolt be Németországba.

A múlt század 60-as éveit a gazdasági csoda idejének szokták nevezni, amikor az akkori Nyugat-Németország gazdasága a második világháború pusztításából talpra állt és a modern iparban minden szorgos kézre szükség volt.

Úgynevezett vendégmunkásként tömegesen érkeztek: olaszok, görögök, majd jugoszlávok, akiknek zöme idővel beilleszkedett a német társadalomba, és nyugalomba vonulásuk után is csak kis számban tértek vissza szülőhazájukba. Őket a törökök követték és mivel számuk már megközelítette a három milliót, jó részük párhuzamos társadalmat alakított ki, és mint egy nemrég készült tanulmány – némi meglepetést keltve – kimutatta,

a már német földön született török fiatalok jelentős hányada sokkal nagyobb elkötelezettséget érez szüleik hazája, Törökország mint Németország iránt.

Ezzel magyarázható lelkesedésük a nem éppen demokratikus módszerrel kormányzó török államfő, Recep Erdogán iránt. Jelenleg a legnagyobb, migrációs hátterű lakosokat közel 2 millió 800 ezer fővel a törökök alkotják.

Őket a lengyelek követik valamivel több, mint két millióval, míg a harmadik csoportot – másfél millióval – az oroszok alkotják, habár legnagyobb részüket a kommunizmus bukását követően az egykori Szovjetunióból bevándorolt német-származásúak, így a Sztálin által Szibériába telepített volgai németek teszik ki.

A német földön elő magyarok száma megközelíti a negyed milliót. Jó részük az Európai Unió keleti bővítését követően érkezett és vállalt munkát Németországban.

A most közzétett felmérésből kiderül, hogy azokban a családokban, ahol mindkét szülő még külföldön született, csaknem kivétel nélkül azt a nyelvet használják, amely a szülök anyanyelve és csak azokban a családokban beszélnek otthon is németül, ahol legfeljebb az apa, vagy az anya idegen eredetű. Hogy az elmúlt évben csaknem öt százalékkal emelkedett a migrációs hátterű személyek száma, az egyrészt arra vezethető vissza, hogy az idegen gyökerű családokban több gyermek születik, mint a németek körében, másrészt pedig a folyamatos bevándorlásra.

Nyitókép: MTI/EPA/Swen Pförtner
Forrás: infostart.hu

Hasonló hírek

Az ENSZ globális migrációs csomagja Európa elárulása

Géza

Kim Dzsongun: “Trump egy szenilis vénember..”

Géza

Több tízezren tüntettek Romániában

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------