Főoldal » Egyre több az agyhártyagyulladásos eset Kárpátalján
Egészség - betegség

Egyre több az agyhártyagyulladásos eset Kárpátalján

Kárpátalján az idén eddig két gyermek halt meg fertőző agyhártyagyulladás következtében, pillanatnyilag megyénkben tizenkét kiskorút ápolnak a megbetegedés tüneteivel – jelentette be Mihajlo Poljak, a megyei infektológiai kórház főorvosa csütörtöki rendkívüli sajtótájékoztatóján, amelyet azért hívtak össze, mert a múlt hét közepén kórházba szállítást követően életét vesztette egy kétéves kincseshomoki roma kislány.

Egyre több az agyhártyagyulladásos eset Kárpátalján

A főorvos elmondta, hogy eddig Ungváron, Munkácson, az Ungvári, a Perecsenyi, a Huszti és a Técsői járásban regisztráltak megbetegedést. A konkrét esettel kapcsolatban megjegyezte, hogy a szülők elsőre nem egyeztek bele abba, hogy a gyereket kórházba szállítsák, viszont ekkor még nem is jelentkeztek a kislánynál a fertőző agyhártyagyulladásra utaló kiütések.

„A kiütések megjelenését követő huszonöt perc alatt jelentkeztek a megbetegedés halálos szövődményei. A probléma abból adódott, hogy nem sikerült helyes diagnózist felállítani, ennek ellenére kezelést már megkezdték” – fogalmazott.

Tomas Bilinec, a megyei extrém egészségügyi központ orvosa szerint a szokásos protokoll szerint jártak el a kollégái.

„Az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben, felállítottak egy bizottságot, melynek feladata lesz minél előbb tisztázza a történteket. A birtokunkban lévő információk szerint a mentőorvos felajánlotta a szülőknek, hogy kórházba szállítják a gyereket”– fogalmazott.

Hozzátette, hogy akkor még nem lehetett pontos diagnózist felállítani.

Forrás: kárpáthír

Hasonló hírek

A szívrohamig isszák az energiaitalokat a fiatalok

Géza

Megcsókolta a srác, 8 perc múlva belehalt ! Ez volt a srác szájába előtte

Edit

6 életveszélyes tévhit a napozásról

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------