Hirmagazin.eu
Főoldal » Egyre nehezebben bírnak a migrációs nyomással Bosznia-Hercegovinában
Külföld

Egyre nehezebben bírnak a migrációs nyomással Bosznia-Hercegovinában

A horvát határ közelében ezrek gyűltek össze, a jó idő beköszöntével gyakrabban próbálják meg a migránsok az illegális határátlépést. A bosnyák hatóságok szerint a tavalyinál is erősebb migrációs hullámra számíthat Bosznia-Hercegovina, ennek okán a migrációs helyzetért felelős operatív törzs fokozottan megerősíti a határok védelmét – hangzott el az M1 Híradójában.

Jelenleg a bosnyák–horvát határ egyik szakaszán, a Pljesivica-hegységnél próbálja meg a legtöbb migráns az illegális határátlépést, itt mindennaposak az elfogások. A migránsok azt mondják, a továbbjutás a szigorú horvát határellenőrzés miatt nem könnyű.

Információk szerint a bevándorlók, amerre haladnak, beköltöznek az elhagyatott házakba. Legutóbb egy használaton kívüli iskolába költöztek be tömegesen, amit a helyiek szerint a bevándorlók felgyújtottak.

A bihácsi befogadótábor környékén változatlanul egyre többen gyülekeznek. Egy, a Szarajevóhoz közeli zárt befogadóközpontból információk szerint a napokban több migráns megszökött, kiderült róluk, hogy terrorizmussal hozhatók kapcsolatba. Négyet közülük azóta elfogtak a hatóságok, kettőt továbbra is keresnek. A gyanú szerint már elhagyhatták Bosznia-Hercegovinát.

Az érkezők száma a jó idő beköszöntével ismét emelkedni kezdett. Február végéig több mint 2200-an jutottak be az országba. Jelenleg pedig naponta mintegy százan érik el a térséget, 80 százalékuk gazdasági bevándorló. Szakértők szerint a következő hónapokban még nagyobb nyomásra lehet számítani, mert Görögországban mintegy 75 ezren várnak a továbbindulásra.

A bosnyák operatív törzs a határvédelem megerősítéséről döntött legutóbbi ülésén, és sajtóhírek szerint a döntéshozók egy, a magyarországihoz hasonló határkerítés építését sem zárják ki. Bosznia-Hercegovinának hazánk is felajánlotta segítségét. Magyarország rendőri erővel venne részt az illegális bevándorlók feltartóztatásában az ország határain.

forrás: M1

Hasonló hírek

Fókainvázió miatt kért segítséget egy kanadai város

Géza

Lelőttek egy nővért Palisztánban

Géza

Úzvölgyi katonatemető – A magyar fél igazát támasztja alá egy tanulmány

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!