Image default
Belföldi hírek

Egyre keményebb a szócsata Románia és Magyarország között

A volt román államfő azt mondta, szerinte Bukarestnek meg kell szakítania a diplomáciai kapcsolatot Magyarországgal.

Az ügy előzménye, hogy Potápi Árpád János Csíkszeredában úgy fogalmazott, a magyar kormány nem mond le Erdélyről. Traian Basescu erre úgy reagált, haza kell zavarni a magyar nagykövetet, és meg kell szakítani a diplomáciai kapcsolatot Magyarországgal.

A volt román államfő jelenleg ellenzékben politizál a román parlament tagjaként – tájékoztatott az M1 tudósítója. Hozzátette, Traian Basescu rendszeres vendég a román televíziós műsorokban, legutóbbi kijelentése is egy ilyen beszélgetésben hangzott el.

Basescu úgy fogalmazott, ha Románia területeire vonatkozó hivatalos álláspontról van szó, akkor Bukarestnek nem kell többé hivatalos viszonyt ápolnia Magyarországgal.

Potápi Árpád János, a nemzetpolitikáért felelős államtitkár a Csíki Székely Múzeum kiállításának megnyitóján vett részt, ahol többek között arról beszélt, ma már nem kell országhatárokat megváltoztatni a magyarság megvédéséhez, és kiemelte, hogy a magyar kormány a gazdaságfejlesztési programokkal, a tematikus évekkel, a Kárpát-medencei gazdasági és oktatási tér létrehozásával az elmúlt nyolc évben a szülőföldön való boldogulást igyekezett segíteni.

Forrás: M1

Hasonló hírek

Morvai Krisztina: Minden magyar azonnal tiltakozzon! (Olvasd el, nézd meg és osztd meg!)

Géza

Ezekben az ügyekben küldik a magyarokra a legtöbb végrehajtót

Géza

Már gyakorlatoznak a történelmi tematikájú tűzijátékra

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------