Hirmagazin.eu
Főoldal » Egyre jobban megéri dogozni Magyarországon.. (Olvasd el és nézd meg!)
Belföldi hírek

Egyre jobban megéri dogozni Magyarországon.. (Olvasd el és nézd meg!)

Egyre jobban megéri dogozni Magyarországon, hiszen nemcsak a foglalkoztatás áll a csúcson, de a jövedelmek is folyamatosan emelkednek – hangsúlyozta Puskás Imre.

A Fidesz szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján a jövő évi választás egyik tétjének nevezte, hogy sikerül-e megőrizni ezen gazdasági eredményeket. A kormánypárti politikus közölte, a statisztikai hivatal legfrissebb adatai szerint a bruttó bérek egy év alatt 12,8 százalékkal emelkedtek, az átlagkereset vásárlóereje pedig 10,4 százalékkal nőtt.

Ennek kapcsán emlékeztetett: ez nem volt mindig így, 2010 előtt, a baloldali kormányok idején szánalmas bérek mellett kellett munkát vállalni, és egyre kevesebb volt a munkalehetőség, ami miatt a családok nagy része létbizonytalanságban élt.

Eközben a Gyurcsány- és a többi baloldali kormány alatt duplájára nőtt az államadósság és a munkanélküliség, a költségvetés pedig csőd közeli állapotba került, amelyet csak úgy tudtak elkerülni, hogy Brüsszelbe és az IMF-hez futottak hitelért – idézte fel. Mint mondta: az ország ekkor elveszítette gazdasági önrendelkezését. A hitelfelvételek ára a folyamatos megszorítás, az adóemelés volt – tette hozzá a szóvivő.

Az ország azonban 2010 után visszanyerte gazdasági önállóságát, a költségvetése stabillá vált. Nyolc éve folyamatosan csökken az államadósság, és az ország kikerült azon deficiteljárás alól is, amely a szocialista kormányok idején indult a korrupció és a felelőtlen gazdálkodás eredményeként – hangsúlyozta Puskás Imre, megjgyezve: az ország azon hiteleit is visszafizette, amelyeket a baloldali kormányok vettek fel.

“NYOLC ÉVE FOLYAMATOSAN CSÖKKEN AZ ÁLLAMADÓSSÁG, ÉS AZ ORSZÁG KIKERÜLT AZON DEFICITELJÁRÁS ALÓL IS, AMELY A SZOCIALISTA KORMÁNYOK IDEJÉN INDULT A KORRUPCIÓ ÉS A FELELŐTLEN GAZDÁLKODÁS EREDMÉNYEKÉNT.”

Fotó: fidesz.hu

A lépések eredményeként 736 ezerrel több munkahely van Magyarországon, mint 2010-ben – mutatott rá, kiemelve, hogy a GDP-nk növekedése pedig folyamatosan meghaladja az uniós átlagot. A bérek csaknem öt éve emelkednek – húzta alá. Ezzel összefüggésben kitért rá, hogy a gazdasági teljesítmény feltétele a multik, a globális elit bevonása a közteherviselésbe. Puskás Imre összegzésében: a 2018-as választás tétje az is, hogy sikerül-e megőrizni ezen gazdasági eredményeket, vagy visszatérnek a hatalomba azok, akik egyszer már a csőd szélére juttatták az országot.

Forrás: Fidesz.hu

Hasonló hírek

Logisztikai csarnokot vásárolt a Révész csoport

info

Kásler Miklós: Kiemelt cél a népegészségügy erősítése (A cikk rádióadást tartalmaz)

Géza

Zöldellő kisvárosból sivatag? – Pécel túlnőtte a vízkészletét: ez vár mindannyiunkra?

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!