Főoldal » Egyre jobban eluralta az elméjét a virtuális világ: játékfüggősége tehette gyilkossá a rózsadombi családirtót?
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Egyre jobban eluralta az elméjét a virtuális világ: játékfüggősége tehette gyilkossá a rózsadombi családirtót?

Budapest — Borzalmas tette előtt teljesen függővé vált egy bizonyos videojátéktól a rózsadombi családirtó – tudta meg a Blikk.

Ismerősei lapunknak elárulták, hogy S. Levente (†35) néha napokig ki sem jött a lakásból, mindig a játékkal foglalkozott, amit a párja és a kisfia is nehezen viselt. A GTA játék lényege, hogy a felhasználó olyan karaktert alakít, aki feltörekvő bűnözőkként tevékenykedik az alvilágban, teljesítve mindenféle küldetést, amibe a gyilkosság is beletartozik.

Az informatikus férfi kést ragadott és vérfürdőt rendezett az albérletükben

– Egyszer Levente annyira beleélte magát a virtuális világba, hogy elfelejtett inni és enni is, a végén orvost kellett hozzá hívni. Borzalmas volt végignézni, ahogy egyre jobban eluralta az elméjét a játék. Már semmi másról nem akart beszélni, mindig csak az éppen aktuális karaktere volt a téma. Mondta, hogy az asszony nagyon nem szereti, ha a gépet nyomkodja, ahelyett, hogy a kisfiukkal foglalkozna. Úgy tűnt, Levente ezt megértette, de aztán a függősége mindig győzedelmeskedett – szörnyülködött a család egyik barátja. – Nem biztos, de kizárni sem lehet, hogy a játékszenvedélye tette gyilkossá.

Mint azt a Blikk is megírta: augusztus 24-én három holttestet találtak a rendőrök a II. kerületi Zöldlomb utca egyik lakásában. A helyszínen mindent vér borított: S. Levente késsel halálra szúrta feleségét és a kisfiukat, a család kutyáját, végül magával is végzett.

– Még mindig képtelen vagyok felfogni, hogy a barátnőm nincs többé – mondta sírva a Blikknek az édesanya egyik ismerőse. – Nagyon kedvesnek és életvidámnak ismertem meg, akinek a világon a legfontosabb a kisfia volt. Régebben sok közös programról mesélt nekem, amit együtt csináltak hárman, mostanában azonban már inkább csak ketten jártak el a kisfiával. Amikor kérdeztem, hogy Levente miért nem volt velük, szomorúan annyit válaszolt: „Hagyjuk, nem akarok róla beszélni, nagyon furcsa lett” – idézett fel egy jellemző párbeszédet az anyuka ismerőse.

A Blikk információi szerint a játékfüggőségen kívül a pár kapcsolatát Levente féltékenysége is mérgezte. A feleség állítólag már a szakítást fontolgatta, amibe azonban a férfi képtelen volt beletörődni.

Az esettel kapcsolatban vizsgálatot rendelt el Budapest rendőrfőkapitánya, mert egy bejelentésre, amelyet a család egyik szomszédja tett, nem megfelelően reagált a Tevékenység-irányítási Központ munkatársa.

Valóságnak hiszik a szerepet

Dr. Csehák Hajnalka szakpszichológus szerint egyáltalán nem kizárt, hogy a gyilkos játékfüggősége közrejátszhatott borzalmas tette elkövetésekor.

– A játékfüggőség sajnos sok embernél nem csak az idejét, hanem a lelkét és a tudatát is lefoglalja. Felnőttek is valóságnak élik meg, ami a játékban történik velük. A tudatuk be-csapja őket, és azt hiszik, következmények nélkül megtehetik ugyanazt a való világban, mint a monitor előtt.

blikk

Hasonló hírek

Emberkereskedőkön ütött rajta a rendőrség – videók

Géza

Tragédia! Meghalt egy idős néni!

Géza

Kizsákmányolt nők (+videó)

Géza