Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Egyre fogy a levegő a szikszói baltás gyilkosság gyanúsítottja körül: már az anyósa is ellene vallott! Oszd meg!

Szikszó — Egyre jobban szorul a hurok a szikszói kettős gyilkosság gyanúsítottja körül.

A Blikk információi szerint a lánya után az anyósa is a férfi ellen vallott. A gyanú szerint Sz. Lajos (57) hét évvel ezelőtt megölt egy idős szikszói házaspárt. A gyilkos, miután fortéllyal bejutott áldozatai házába, zsineggel megkötözte őket, majd baltával végzetes ütést mért mindkettőjük fejére.

Ennyi év után a DNS-mintája buktatta le a településen hosszú ideig polgárőrként dolgozó családapát. A jelenleg is letartóztatásban lévő férfi tagadja a bűncselekményt, a bizonyítékok és a tanúvallomások azonban ellene szólnak.

Sz. Lajos a lebukása után azt állította, a kettős gyilkosság időpontjában otthon volt, és a szintén a házban lévő lányával váltott SMS-üzeneteket. Gyermeke nem élt a rokonokat megillető mentesség jogával, és a rendőrségen elmondta: ez nem igaz, az apja nem volt otthon a kérdéses időpontban. U. Jánost (†83) és feleségét, Gizi nénit (†78) jól ismerte a gyanúsított, hiszen az anyósa jó viszonyt ápolt a házaspárral, rendszeresen látogatta őket.

                            Sz. Lajos alibijét először a lánya döntötte meg, aztán az anyósa is ellene vallott

Úgy tudjuk, a gyanúsított a rendőrségen azt vallotta, a zsineget nem ő, hanem az anyósa vitte át még korábban János bácsiékhoz, hogy a virágokat megkötözzék vele, a Blikk azonban úgy tudja, a nyomozók nemrégiben meghallgatták Sz. Sándor anyósát is, aki határozottan tagadta, hogy ő vitte az ingatlanba a zsinórt.

– Azt tapasztalom, hogy a családja védencem ellen fordult. Ezt nehezen tudja feldolgozni – közölte Sz. Sándor védője, dr. Lichy József.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

8 éves kislányával hozatta be a kést, hogy megölje az anyját

Mazsi

Magyarország, M3-as autópálya: akár halálos balesetet is okozhattak volna, elfogták őket

Géza

Leégett egy pócsmegyeri lovarda

Edit