Image default
Egészség - betegség

Egyre durvább a helyzet: ezért tüsszögsz megállás nélkül

Rossz hír az allergiásoknak, vörösbe borult a pollentérkép, és még csak ezután jön a java…

Orrfolyás, viszkető szem, duzzadt nyálkahártya, tüsszentés – ezek a leggyakoribb tünetei az allergiásoknak.  Ki gondolná, de még a paradicsom fogyasztása is veszélyes lehet!

A legtöbben nyáron tapasztalják a legerősebb tüneteket, épp a napokban, amikor már néhol extrém magas lett a levegőben a pollenek száma.

Egyre durvább a helyzet: ezért tüsszögsz megállás nélkül

Mindenhol máshol viszont a pázsitfű, a csalán, a fenyő pollenkoncentrációja nagyon magas, és még csak ezután jön majd a java… A parlagfű ugyanis augusztustól szórja a leginkább a virágporát.

A szakemberek arra figyelmeztetnek, a megelőzés az egyik legfontosabb, amit az allergiások tehetnek.

Már a szezon kezdete előtt, vagy még most érdemes felkeresni az orvosukat a betegeknek, hogy milyen gyógyszerre van szükségük. Ha ezt nem teszik, sokkal súlyosabbak lehetnek a tüneteik.

Egyre durvább a helyzet ezért tüsszögsz megállás nélkül 2

Az elmúlt években egyébként a statisztikák szerint folyamatosan nőtt az országban az asztmások száma. 2015-ben már több mint 290 ezer beteget tartottak nyilván. Ez annak is köszönhető, hogy az allergiás nátha, vagy köznapi nevén a szénanátha kezelés nélkül elhúzódhat és ennek szövődménye lehet az asztma.

A pollenallergiásoknak ráadásul nagyon oda kell figyelni arra is, hogy mit esznek. Az úgynevezett keresztreakciók miatt például a napokban nem érdemes a fűpollenekre allergiásoknak dinnyét, narancsot, paradicsomot és mogyorót enni, mert ezek akár perceken belül szájviszketést, duzzadást, szem- és orrcsorgást, ritkábban rekedtséget, köhécselést vagy fulladást is okozhatnak.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

A megbocsátás saját érdekedben fontos

info

Egyetlen injekció megvédhetné a cukorbeteg látását

Edit

9 alig ismert trükk a migrén és egyéb fejfájások megszüntetésére

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------